Foto: Shutterstock

Latvijā, iegādājoties SIA "Best līzings", darbu sācis Igaunijas bankas "Holm Bank" meitasuzņēmums, pirmdien preses konferencē informēja bankas pārstāvji.

2019. gada aprīlī Igaunijas "Holm Bank" AS saņēma Eiropas Centrālās bankas licenci, bet 2019. gada rudenī banka iegādājās Latvijas patēriņa kreditēšanas uzņēmumu SIA "Best līzings", kas līdz šim piedāvāja tādus finansēšanas produktus kā preču nomaksas kredīts, patēriņa kredīts un auto kredīts. Kā jaunumu banka piedāvās arī nomaksas karti, kas ļauj klientiem veikt maksājumus ilgākā laika posmā.

SIA "Holm Bank Latvia" mātes uzņēmums ir Igaunijā licencēta kredītiestāde, taču Latvijas uzņēmums ir patērētāju kreditēšanas pakalpojuma sniedzējs, nevis kredītiestāde, norāda uzņēmuma pārstāvji.

Šā gada 5. oktobrī tika mainīts kompānijas nosaukums no "Best līzings" uz "Holm Bank", un uzņēmums strādā, lai Latvijā zīmols būtu atpazīstams un aktīvs. Tāpat kompānija iecerējusi palielināt pārdošanas apjomus un audzēt savu tirgus daļu.

Uzņēmumam patlaban ir divi biroji – Rīgā un Alūksnē, un vairāk nekā 400 veikalu piedāvā "Holm Bank" pakalpojumus.

Latvijas uzņēmumā strādā gandrīz 30 darbinieku, un uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir kompānijas vairākumakcionārs Arne Veske.

"Nav nevienas valsts Eiropā, kur mūsu izvēlētajā darbības jomā nebūtu konkurence, un kredītiestādes aug kā sēnes pēc lietus," norādīja kompānijas pārstāvji, uzsverot, ka uzņēmums, pretēji klasiskajam patēriņa kredītam, centīsies rast jaunus pakalpojumus, jo klients meklē elastību, ērtumu, un vēlas, lai viņš būtu noteicējs pār atmaksas periodu, tādēļ kompānija šīm vēlmēm centīsies pielāgoties.

"Holm Bank" patlaban ir biroji Hāpsalā un Tallinā, bet tā kā fiziska biroja nepieciešamība šobrīd nav nepieciešama, banka darbiniekiem ir pieejama internetā.

2019. gada rudenī "Holm Bank" AS noslēdza sadarbības līgumu ar vadošo Eiropas noguldījumu platformu "Raisin" un sāka piedāvāt termiņnoguldījumus Vācijas un Austrijas klientiem. Zviedrijā klientiem tiek piedāvāts uz aplikāciju balstīts kredīta risinājums, kas tika uzsākts 2020. gada vasarā.

Patlaban bankā strādā gandrīz 100 darbinieki.

Kā liecina "Lursoft" dati, 2019. gadā SIA "Best līzings" apgrozījums sasniedza 916,45 tūkstošus eiro, bet zaudējumi – 548,4 tūkstoši eiro. Uzņēmumā strādāja 10 darbinieki. Kompānijas pamatkapitāls ir 428 tūkstoši eiro.

Kā liecina "Best līzings" 2019. gada pārskats, 2019. gadā sabiedrības apgrozījums, salīdzinot ar 2018. gadu, samazinājies par 312 tūkstošiem eiro jeb 25,3%, ko uzņēmuma pārstāvji skaidro ar pieaugošo konkurenci līzinga tirgū.

2019. gadā veikta debitoru parādu pārskatīšana, izvērtējot darbu ar kavētājiem debitoriem. Ņemot vērā, ka debitoru parāda piedziņa nebija veiksmīga vairāku apstākļu dēļ, sabiedrības valde pieņēma lēmumu par kavēto debitoru norakstīšanu, teikts gada pārskatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!