Ienākšanai Latvijas tirgū Lietuvas lielākā banka "Snoras banka" investējusi vairāk kā 800 tūkstošus latu un Latvijas filiālē ieviesta modernākā banku programmatūra, informē banka.

Jau pagājušā gada jūlijā Latvijā tika reģistrēta bankas filiāle, šobrīd ir pabeigti visi sagatavošanās darbi un banka ceturtdien sāka sniegt pakalpojumus klientiem savā pirmajā klientu apkalpošanas centrā.

"Ekonomiskā krīze ir ne tikai pārbaudījums uzņēmējiem, tas ir arī labākais laiks, lai pārdomāti izmantotu jaunas iespējas un attīstītos. Tāpēc tieši šobrīd esam nolēmuši atvērt pirmo klientu apkalpošanas centru Rīgā un uzsākt aktīvu darbību Latvijā, izmantojot savas zināšanas un uzkrāto pieredzi Lietuvā," saka "Snoras" prezidents Raimondas Baranauskas, uzsverot, ka "labākais piemērs attīstībai krīzes laikā ir mūsu aizvadītajā gadā realizētā bankas "Finasta" iegāde, pateicoties kurai grupa "Snoras banka" šodien ir vienīgā finanšu grupa Baltijas valstīs, kas pārvalda un attīsta trīs bankas – "Snoras banka", Latvijas Krājbanku un investīciju banku "Finasta"".

Latvijas Komercbanku asociācijas prezidents Teodors Tverijons norāda, ka "jaunu banku ienākšana Latvijas tirgū apliecina, ka Rīga ir pievilcīga gan klientiem, gan finanšu pakalpojumu sniedzējiem, jo Latvijā pieejami labi sagatavoti un atbilstošu izglītību ieguvuši speciālisti, kā arī izveidojusies laba un efektīva pieredze nerezidentu klientu apkalpošanā".

"Snoras" Latvijas filiāles direktors Andrejs Surmačs informē, ka Latvijas bankas filiāles galvenie uzdevumi ir veidot savu klientu loku, kā arī atkalpot jau esošos klientus. Bankas Latvijas filiāle apkalpos gan privātpersonas, gan juridiskās personas, koncentrējoties uz kompānijām, kas darbojas Baltijas reģionā.

"Sākotnējā periodā īpašu uzsvaru liksim uz korporatīvajiem klientiem, kuriem ir izdevīgs un būtisks tieši mūsu tīkls un filiāles visās trīs Baltijas valstīs. Latvijā būsim interesanti arī privātpersonām, jo piedāvāsim īpaši pievilcīgas noguldījumu likmes," informē Surmačs.

Otrā darbības gadā banka plāno uzsākt aktīvu kreditēšanas politiku – gan piedāvājot korporatīvajiem klientiem īstermiņa kredītus un ilgtermiņa finansējumu investīciju projektiem, gan arī privātpersonām - nekustamā īpašuma un patēriņa kredītu izsniegšanu.

Latvijas filiāle ir pirmā, kurā "Snoras" ir ieviesusi pašu progresīvāko bankas programmu "FlexCube", kas jau tiek izmantota 350 finanšu institūcijās vairāk kā 120 pasaules valstīs, savukārt paši progresīvākie tehnoloģiskie risinājumi un biznesa atbalsta sistēmas dos iespēju Latvijas filiāles klientiem saņemt kvalitatīvus un mūsdienīgus bankas pakalpojumus, informē kredītiestāde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!