Foto: AP/Scanpix/LETA
Finanšu pasaulē liela loma ir uzticībai un pārliecībai. Taču šī pārliecība un uzticība ne visiem ir akmenī cirsta – ieraksts "Twitter" no viltus konta vai līdzīgs uzņēmuma nosaukums var izraisīt īstermiņa haosu.

“Twitter” spēks

Lai gan “Twitter” pats nav bijis izteikti veiksmīgs uzņēmums, tā piedāvātā platforma ir devusi plašas iespējas apzinātām un neapzinātām tirgus manipulācijām. Pēdējās nedēļās, kopš platformu iegādājās un tajā sāka veikt izmaiņas odiozais miljardieris Īlons Masks, “Twitter” ir bijis ierauts haosā.

Proti, lietotāji gan testēja, cik tālu iet Maska it kā aizstāvētā runas brīvība, gan arī sāka izmantot miljardiera ieviesto sistēmu, ka oficiāli apstiprināta konta zilo atzīmīti var iegūt jebkurš, kas samaksājis 8 dolārus.

“Delfi Bizness” jau vēstīja, ka farmācijas gigants “Eli Lilly” zaudēja 15 miljardus dolāru tirgus vērtībā, kad viltus kontā uzņēmuma vārdā tika paziņots, ka insulīns tiks dots cilvēkiem par brīvu. Farmācijas uzņēmuma “Eli Lilly” akciju vērtība pēc paziņojuma nokritās par 4,37% līdz 352,30 ASV dolāriem, ziņoja izdevums “Fortune”. “Eli Lilly” viltus kontā piektdien parādījās ieraksts: “Ar prieku paziņojam, ka insulīns tagad ir bez maksas.” Ziņa palika tiešsaistē vairākas stundas, piesaistot vairāk nekā 3000 atzīmju “patīk” un simtiem pārpublicētu tvītu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!