Foto: DELFI Aculiecinieks
Iespējams, daži reklāmas iespiedmateriālu – dažādu bukletu – izgatavotāji un izplatītāji varēs nemaksāt dabas resursu nodokli par reklāmas materiāliem, taču, lai saņemtu atbrīvojumu, tiem būs jāiesaistās izplatīto reklāmas materiālu reģenerācijas normu izpildes nodrošināšanā.

Nodokli varēs nemaksāt arī tie uzņēmumi, kas būs noslēguši līgumus ar komersantiem, kas nodrošinās reklāmas iespiedmateriālu apsaimniekošanu.

"Delfi" jau ziņoja, ka valdība nolēmusi no nākamā gada ar dabas resursu nodokli aplikt dažādus reklāmas materiālus. Nodokļa likme plānota 1,3 eiro apmērā par kilogramu.

Dabas resursu nodokļa likuma grozījumi paredz palielināt nodokli vairākiem resursiem, kas jau tika aplikti ar nodokli, kā arī sākt ar to aplikt pirotehniku, drukātus reklāmas materiāliem un ūdens resursu izmantošanu tā dēvētajās mazajās hidroelektrostacijās (HES).

Atbilstoši grozījumiem, par kuru pieņemšanu galīgajā lasījumā Saeima lems novembra sākumā, par 2. un 3. klases uguņošanas ierīcēm DRN būs 25% no to cenas pirms PVN.

Savukārt par ūdens resursu izmantošanu mazajās HES nodoklis būs 0,018 eiro par vienu kilovatstundu.

Grozījumi arī paredz palielināt nodokli, kas jāmaksā par atkritumu apglabāšanu, dažādu zemes dzīlēs esošu resursu ieguvi, kā arī vairākām videi kaitīgām precēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!