Foto: F64
Trešdien, 11.augustā, bankas "Citadele" akcionāru ārkārtas sapulcē tika ievēlēta jauna bankas padome šādā sastāvā – Klāvs Vasks, Juris Vaskāns, Ģirts Freibergs, Lorencs Filips Adamss un Džefrijs Dans, portālu "Delfi" informēja banka "Citadele".

Papildu iepriekš nominētajiem "Citadeles" padomes locekļiem Klāvam Vaskam un Jurim Vaskānam, bankas padomē tika ievēlēts līdzšinējais "Parex" bankas padomes loceklis Lorencs Filips Adamss, kā arī Ģirts Freibergs, kam ir 10 gadu pieredze vairākos uzņēmumos finanšu nozarē. Pirms tam viņš ieņēmis "Creditinfo" pārstāvja amatu Latvijā, kā arī bijis "MCB Finance" pārstāvis Latvijā. Freibergs ir ieguvis MBA grādu "William E.Simon Graduate School of Business Administration" Ročestras universitātē ASV. Savukārt Dans strādājis par finanšu direktoru Lielbritānijas bankā "Northern Rock" tās restrukturizācijas laikā, bijis biznesa rezultātu uzraudzības vadītājs uzņēmumā "Co-operative Financial Services", finanšu direktors "Bank of England" un starptautiskajā finanšu uzņēmumā "S.W.I.F.T.", kā arī strādājis vairākos citos ar finanšu sistēmu saistītos uzņēmumos Beļģijā un Lielbritānijā.

Kā iepriekš ziņots, 1. augustā darbu uzsāka banka "Citadele", kuras reģistrētais pamatkapitāls ir 103 miljoni latu.

Bankas vadību veido valde trīs cilvēku sastāvā. Par valdes priekšsēdētāju ir ievēlēts  Juris Jākobsons, savukārt par valdes locekļiem ir ievēlēti Valters Ābele un Guntis Beļavskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!