Foto: DELFI
Igaunijas "Swedbank" turpina darbu parastajā režīma un noliedz Latvijā izplatījušās baumas par kredītiestādes finanšu grūtībām, ziņo "Delfi.ee".

Igaunijas "Swedbank" preses sekretāre Kristīna Tamberga portālam "Delfi.ee" sacīja, ka panikas iemesls Latvijā ir nepamatotas baumas. 

"Runa ir par nepamatotām baumām. To apliecina arī Latvijas finanšu sektora uzraugi. Banka turpina darbu ierastajā režīmā," sacīja Tamberga.  

Jau ziņots, ka svētdien pēcpusdienā Latvijā pagaidām nenoskaidrotas izcelsmes baumas lika cilvēkiem panikā veidot rindas pie "Swedbank" bankomātiem un kopumā skaidrā naudā izņemti vairāk nekā desmit miljoni latu.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) vēlētos, lai likumsargi atrastu, kas bija pirmavots baumām, kas svētdien vakarā izraisīja "Swedbank" klientu paniku un garas rindas pie bankomātiem. FKTK lūgusi Drošības policijai izmeklēt baumu izplatīšanu, un DP ir sākusi pārbaudi.

Svētdien internetā izplatījās baumas par "Swedbank" problēmām.  Cilvēki rindās stāvēja pie bankomātiem, lai izņemtu naudu. Savukārt bankas pārstāvji baumas par problēmām noliedza, apliecinot, ka banka strādā normālā režīmā, un banka turpināja papildināt bankomātus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!