Foto: Publicitātes foto

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrības "Indexo" akcijas jūlija vidū paredzēts iekļaut biržas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā, teikts biržas publiskotajā paziņojumā.

"Nasdaq Riga" valde trešdien nolēma no 2022. gada 15. jūlija iekļaut un sākt tirdzniecību ar "Indexo" akcijām oficiālajā sarakstā ar nosacījumu, ka 2022. gada 14. jūlijā ir veikti norēķini par piedāvājuma ietvaros parakstītajām kompānijas akcijām un piedāvājuma ietvaros parakstīto un apmaksāto akciju apmērs atbilst "Nasdaq Riga" noteikumiem par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos.

Iekļaujamo akciju skaits, pēc "Nasdaq Riga" paziņojumā minētā, ir 3 033 511.

Jau vēstīts, ka 28. jūnijā sākās "Indexo" akciju sākotnējais publiskais piedāvājums, kas ilgs līdz 11. jūlijam. Piedāvājumā akcijas cena noteikta 14 eiro.

"Indexo" piedāvā parakstīties uz 535 000 akciju, tādējādi piesaistot kopumā 7,49 miljonus eiro. Vienas akcijas nominālvērtība ir viens eiro.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) 21. jūnijā apstiprināja "Indexo" akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma prospektu.

"Indexo" akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma mērķis ir piesaistīt investīcijas, lai dibinātu banku.

Kompānijas valdes priekšsēdētājs Valdis Siksnis iepriekš skaidroja, ka nevar tikt izslēgts arī bankas licences nesaņemšanas risks, kas ir atkarīgs no Eiropas Centrālās bankas lēmuma. Rēķinoties ar šo risku, paredzēts, ka gadījumā, ja divu gadu laikā pēc akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma netiek saņemta bankas licence, visi akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma investori, kuri to vēlēsies, varēs atdot iegādātās akcijas un atgūt naudu.

Tāpat ir paredzēts, ka 12 mēnešu laikā pēc akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma divi lielākie "Indexo" akcionāri - Siksnis un Henriks Karmo, kuriem vienīgajiem pieder vairāk nekā 5% akciju, - nevarēs pārdot vairāk par 10% no viņiem piederošajām akcijām. Savukārt pārējie esošie akcionāri gada laikā nevarēs pārdot vairāk par 20% no savām akcijām.

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Indexo" tika izveidota 2017. gadā.

"Indexo" lielākais akcionārs ir SIA "DVH", kurai, pēc akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma prospektā minētā, pieder 22,31% akciju. Kompānijas "DVH" īpašnieki ir SIA "Perfect Match" (40,97%), kuras vienīgais īpašnieks ir Henriks Karmo, SIA "VSCAP" (33,07%), kuras vienīgais īpašnieks ir Siksnis, kā arī SIA "Dziela" (11,94%), kuras īpašnieki vienādās daļās ir Kristīne Mūrmane un Druvis Mūrmanis, kā arī SIA "Crosshill Capital" (9,92%), kuras īpašnieks ir Toms Kreicbergs, un SIA "IJ birojs" (4,1%), kuras vienīgais īpašnieks ir Jānis Buks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!