Foto: Pixabay
Pensiju pārvaldītājs "Indexo" ar sākotnējo akciju piedāvājumu (IPO jeb Initial Public Offering) biržā plāno piesaistīt 5 – 6 miljonus eiro, informē uzņēmuma pārstāvji.

Šīs investīcijas kalpos kā sākotnējais kapitāls jaunas bankas dibināšanai, ko iecerēts attīstīt par klientiem draudzīgāko finanšu pakalpojumu sniedzēju. Detalizēta informācija par IPO procesā piedāvāto akciju daudzumu, cenu un akciju sadales principiem tiks atspoguļota prospektā pirms IPO īstenošanas.

"Jaunās bankas stratēģiskais mērķis ir izraisīt konkurenci stagnējošā Latvijas kreditēšanas tirgū un piedāvāt jaunākos, klientu vajadzībām pielāgotus un izdevīgus ikdienas finanšu pakalpojumus. No sākotnējām aplēsēm redzam, ka IPO procesā piesaistāmo kapitāla apjomu varētu nodrošināt tikai ar esošo akcionāru ieguldījumu, taču mēs mērķtiecīgi vēlamies paplašināt "Indexo" īpašnieku loku un veidot jauna veida finanšu pakalpojumu sniedzēju – tādu, kas pieder saviem klientiem un dalās ar tiem savā izaugsmē. Līdztekus tas nodrošinās, ka jaunajai bankai būs tās pašas intereses un uzņēmējdarbības prioritātes kā Latvijas ekonomikai un sabiedrībai kopumā," saka "Indexo" valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem Valdis Siksnis.

Paredzams, ka uz piedāvājuma akcijām parakstīsies esošie akcionāri un būtisks skaits akciju tiks piedāvāts arī plašākai sabiedrībai. "Indexo" stratēģija ir kļūt ar klientiem piederošu finanšu pakalpojumu uzņēmumu un tādēļ gadījumā, ja pieprasījums pēc IPO procesā pieejamajām akcijām pārsniegs piedāvājumu, IPO akciju sadalē prioritāte tiks piešķirta "Indexo" 3. pensiju līmeņa klientiem. Detalizēti akciju sadales noteikumi tiks pieņemti līdz ar IPO prospektu.

Šī gada laikā "Indexo" iesniegs pieteikumu komercbankas licences saņemšanai un cer līdz gada beigām saņemt licenci, lai drīz pēc tam pakāpeniski sāktu ieviest bankas pakalpojumus.

Kā ziņots iepriekš, "Indexo" IPO tiek plānots šī gada otrā ceturkšņa beigās. Paredzēts, ka akcijas tiks kotētas regulētajā tirgū "Nasdaq Rīga" fondu biržas Baltijas oficiālajā sarakstā. Detalizēta informācija par plānoto akciju kotāciju tiks atspoguļota IPO prospektā, kas tuvāko mēnešu laikā tiks iesniegts apstiprināšanai Finanšu un kapitāla komisijā (FKTK).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!