Foto: Publicitātes foto
Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Indexo" ir palielinājusi pamatkapitālu līdz trim miljoniem eiro, informē uzņēmums. Attēlā "Indexo" valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem Valdis Siksnis.

Investīcijas piesaistītas, jo "Indexo" pārvaldīto aktīvu vērtība tuvojas 200 miljoniem eiro, kas ir likumā noteikta robeža augstākām kapitāla prasībām.

Jaunais kapitāls piesaistīts gan no esošajiem uzņēmuma akcionāriem, gan no jauniem ieguldītājiem, proti, "Indexo" akcijas iegādājies Zviedrijas pilsonis un finanšu profesionālis ar daudzu gadu pieredzi Ēriks Vigercs (Erik Wigertz), kā arī Igaunijas uzņēmums "Barolo Finants OÜ", kura patiesais labuma guvējs ir pieredzējušais investors Indreks Gusevs (Indrek Gusev).

Kapitāla piesaistes procesā "Indexo" konsultēja "Callidus Capital" Roberta Stuģa vadībā. Juridisko atbalstu sniedza "Eversheds Sutherland Bitāns" Māra Vainovska vadībā.

"Šī ir pirmā pamatkapitāla palielināšana kopš "Indexo" licences saņemšanas. Uzņēmums divarpus gadu laikā ir izveidojis spilgtu zīmolu, veiksmīgu biznesa modeli, uzticīgu klientu loku un biznesa kultūru, kas balstīta cīņā par labāku finanšu vidi Latvijā. Investori uzņēmuma akcijas iegādājās par cenu, kas novērtē uzņēmumu 10 miljonu eiro vērtībā pirms kapitāla piesaistes," teic "Indexo" valdes priekšsēdētājs un viens no dibinātājiem Valdis Siksnis.

"Augot Latvijas iedzīvotāju finanšu zināšanu un ienākumu līmenim, kā arī darba tirgū ienākot jaunai paaudzei, aug arī uzņēmuma mērķa auditorija. Jaunais kapitāls ir kā papildu degviela nākamajam izrāvienam," saka "Indexo" izpilddirektors Toms Kreicbergs.

"Indexo" projekta aizsācēju vidū ir vairāk nekā 30 sabiedrībā zināmi Latvijas uzņēmēji, tostarp kādreizējais bankas "Nordea" Latvijas filiāles vadītājs Valdis Siksnis, Normunds Bergs ("SAF Tehnika", "Mobilly"), Svens Dinsdorfs ("Elko"), Juris Grišins ("Capitalia"), Valdis Vancovičs ("Tele2"), ķirurgs Kaspars Feldmanis, zvērināti advokāti Filips Kļaviņš un Raimonds Slaidiņš u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!