Foto: Shutterstock

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Indexo" šogad paredz palielināt aktīvu pārvaldībā apmēru par 56% - līdz 900 miljoniem eiro, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Tāpat "Indexo" plāno gada laikā piesaistīt aptuveni 28 000 jaunu klientu, gada nogalē kopējam otrā un trešā līmeņa pensiju plānu klientu skaitam sasniedzot aptuveni 128 000, kas ir par 28% vairāk nekā 2022.gada beigās, kad kopējais "Indexo" klientu skaits bija 99 700.

Būtiska aktīvu pārvaldībā un klientu skaita pieauguma rezultātā paredzams arī nozīmīgs ieņēmumu pieaugums, teikts paziņojumā biržai. Šogad "Indexo" plānotie pensiju pārvaldības ieņēmumi ir 3,2 miljoni pretstatā 2,3 miljoniem 2022.gadā.

Jau ziņots, ka "Indexo" pagājušajā gadā strādājusi ar auditētajiem zaudējumiem 1,271 miljona eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Indexo" 2022. gada vasarā īstenoja akciju sākotnējo publisko piedāvājumu, kurā piesaistīja 7,49 miljonus eiro. "Indexo" akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma mērķis bija piesaistīt investīcijas, lai dibinātu banku.

Savukārt 2022.gada 19.decembrī tika reģistrēta "Indexo" meitaskompānija AS "IDX1R", kas vēlāk kļūs par "Indexo" banku. Jaunizveidotās kompānijas pamatkapitāls ir divi miljoni eiro.

Kredītiestādes licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas piekrišana pēc Latvijas Bankas priekšlikuma.

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Indexo" tika izveidota 2017.gadā. Pēc "Nasdaq Riga" publicētās informācijas, "Indexo" lielākie akcionāri ir Henrikam Karmo piederošā SIA "Perfect Match" ar 8,44% un Valdim Siksnim piederošā SIA "VSCAP" ar 6,45%. Pārējiem akcionāriem pieder mazāk nekā 5% "Indexo" akciju katram. "Indexo" akcijas ir iekļautas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!