Foto: Pixabay

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) kompānijai "Indexo" izsniegusi privātā pensiju fonda jeb pensiju 3. līmeņa darbības licenci, informē "Indexo" pārstāvji.

"Indexo" tuvākajā laikā plāno piedāvāt pensiju 3. līmeņa plānus.

"Mēs piedāvāsim klientiem vēl nebijušu pieeju. Līdz šim uzsvars tika tradicionāli likts uz nodokļu atvieglojumiem. Tas, ka valsts atmaksā klientam nodokļus, ļāva no klientiem prasīt nesamērīgi augstas komisijas maksas, kas varēja pārsniegt pat 2% gadā. Papildus vēl tiek ieturētas slēptās komisijas. Rezultāts ir likumsakarīgs - ļoti zema atdeve, kas ilgtermiņā svārstās tikai ap 3% gadā," stāsta "Indexo" valdes loceklis Iļja Arefjevs.

Vairāk nekā puse pensiju 3. līmeņa līdzekļu ir ieguldīti konservatīvajās stratēģijās, kas veic ieguldījumus akcijās līdz 25%.

"Šīs stratēģijas ir maz piemērotas cilvēkiem, kuri plāno kapitālu izņemt pēc desmit gadiem vai vēlāk - tās praktiski nolemj klientus zemai investīciju atdevei. Dati liecina, ka, palielinot akciju īpatsvaru par 25%, sagaidāmais ienesīgums pieaug par 1% gadā," sacīja Arefjevs.

"Indexo" plāno piedāvāt klienta vecumam piemērotu risinājumu ar mērķi nodrošināt klientus ar optimālu riska un peļņas līdzsvaru. Savus pensiju 3. līmeņa plānus "Indexo" plāno ieviest šī gada pirmajā ceturksnī.

"Indexo" projekta aizsācēju vidū ir vairāk nekā 30 Latvijas uzņēmēji, tostarp kādreizējais bankas "Nordea" Latvijas filiāles vadītājs Valdis Siksnis, Svens Dinsdorfs ("Elko"), Valdis Vancovičs ("Tele2"), ķirurgs Kaspars Feldmanis, zvērināti advokāti Filips Kļaviņš un Raimonds Slaidiņš un citi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!