Foto: Pixabay

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Indexo" veidos kopuzņēmumu ar vienu no "Indexo" dibinātājiem un akcionāriem Druvi Mūrmani un finansistu Kristapu Bērziņu, lai attīstītu alternatīvu investīciju fondu pārvaldes sabiedrību, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Jaunais kopuzņēmums nākotnē fokusēsies uz zemu izmaksu nekustamo īpašumu fonda izveidi un pārvaldi, kurā ieguldīt varēs gan Baltijas institucionālie investori, gan privātpersonas.

Pēc kompānijas paziņojumā minētā, šobrīd Latvijā nav vietēja nekustamā īpašuma fonda, kas būtu pieejams ieguldījumiem privātpersonām un, kas palīdzētu investoriem ieguldīt vietējā nekustamā īpašuma tirgū un to attīstīt. Jaunā uzņēmuma mērķis būs izveidot tādu nekustamā īpašuma fondu, kas vietējiem ieguldītājiem nodrošinātu labākus nosacījumus nekā citas šobrīd esošās alternatīvas.

Uzņēmums plāno reģistrēt darbību Finanšu un kapitāla tirgus komisijā (FKTK) tuvākajā laikā un trīs līdz četru mēnešu laikā sākt aktīvu fonda darbību.

Jaunā investīciju pārvaldes uzņēmuma padomē kā neatkarīgais padomes loceklis strādās Joakims Blankings. Viņš savulaik bija "Linstow Baltic" vadītājs, kā arī ir uzkrājis pieredzi banku un nekustamā īpašuma nozarēs, norāda "Indexo" pārstāvji.

Uzņēmuma padomes loceklis būs arī "Indexo" līdzdibinātājs un valdes loceklis Henriks Karmo, kuram ir iepriekšēja pieredze nekustamo īpašumu fonda pārvaldē Igaunijas "EEREIF Management" ietvaros. Padomi papildinās arī Mūrmanis, kurš iepriekš ieņēma vadošus amatus "Hansabank" un "Parex bankā", kā arī bija viens no dibinātājiem un investoriem vairākos Latvijas uzņēmumos, piemēram, "Kool Latvija", "AJ Power Holding", "Energia Verde", "Pakella" un citos.

Bērziņš būs jaunā uzņēmuma valdes priekšsēdētājs. Līdz šim viņš bija vadošais partneris vietējā privātā kapitāla ieguldījumu grupā "LR Capital". Pēdējos septiņos gados Bērziņš ir bijis iesaistīts arī dažādu nekustamo īpašumu projektu attīstīšanā un pārvaldē Latvijā.

Jau ziņots, ka "Indexo" šovasar īstenoja akciju sākotnējo publisko piedāvājumu, kurā piesaistīja 7,49 miljonus eiro.

"Indexo" akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma mērķis bija piesaistīt investīcijas, lai dibinātu banku. Pieteikumu bankas licences saņemšanai, pēc iepriekš sniegtās informācijas, plānots iesniegt 2022.gada laikā. Kredītiestādes licences saņemšanai nepieciešama Eiropas Centrālās bankas piekrišana pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšlikuma.

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrības jaunveidojamā banka ar daļu pakalpojumu varētu sākt darbību nākamā gada pirmajā ceturksnī.

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība "Indexo" tika izveidota 2017.gadā.

"Indexo" lielākais akcionārs ir SIA "DVH", kurai, pēc akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma prospektā minētā, pieder apmēram 22,31% akciju. Kompānijas "DVH" īpašnieki ir SIA "Perfect Match" (40,97%), kuras vienīgais īpašnieks ir Henriks Karmo, SIA "VSCAP" (33,07%), kuras vienīgais īpašnieks ir Siksnis, kā arī SIA "Dziela" (11,94%), kuras īpašnieki vienādās daļās ir Kristīne Mūrmane un Druvis Mūrmanis, kā arī SIA "Crosshill Capital" (9,92%), kuras īpašnieks ir Toms Kreicbergs, un SIA "IJ birojs" (4,1%), kuras vienīgais īpašnieks ir Jānis Buks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!