Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Pārmaiņu vadības process Latvijas banku sektorā ir noslēguma fāzē un vairs nav pamata runām par bankām kā tādām, kuras fokusējušas savu biznesu uz ārvalstu klientu naudas apkalpošanu, portālu "Delfi" informēja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētājs Pēters Putniņš.

"Iekšzemes un Eiropas Savienības valstu noguldījumu dominance arvien pieaug, nupat jau 92% Latvijas bankās piesaistītās naudas ir no eirozonas un Eiropas Savienības. Iesāktais risku mazināšanas process nav apstājies, bankas turpina atbildīgi izvērtēt savu klientu bāzi - gan esošo, gan no jauna piesaistīto, atbilstoši daudz piesardzīgākajai biznesa pieejai un katras bankas jaunajam biznesa modelim, kurus FKTK apstiprināja šogad martā," sacīja Putniņš.

"Ārvalstu noguldījumu īpatsvars Latvijas bankās turpināja sarukt arī šajā ceturksnī, tas gan nav tik uzskatāmi redzams grafikā, jo šajā ceturksnī vienas Latvijas komercbankas meitas uzņēmums kaimiņvalstī kļuva par filiāli un tās klientu noguldījumu apjoms tagad ir pieskaitāms un vērtējams Latvijas banku statistikas kontekstā. Šis notikums ir palielinājis Baltijas klientu noguldījumu daļu līdz 4%," viņš turpina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!