Foto: Pixabay
Aktīvu pārvaldīšanas grupa "Invalda INVL" veic darbības, lai iegādātos biznesu Baltijas valstīs no Somijas dzīvīnas apdrošināšanas kompānijas "Mandatum Life", kas darbojas Lietuvā, Latvijā un Igaunijā, izmantojot filiāļu darbību.

"Invalda INVL" un "Mandatum Life Insurance Company Limited" šodien parakstīja biznesa iegādes līgumu. "Invalda INVL" nodibināts uzņēmums pārņems Baltijas dzīvības apdrošināšanas biznesu. Darījuma pabeigšana ir plānota līdz 2022.gada vidum, tiklīdz Baltijas un Somijas regulatori būs izsnieguši visas nepieciešamās licences un atļaujas.

Latvijā "Invalda INVL" grupa darbojas ar meitas uzņēmuma "INVL Asset Management" IPAS starpniecību, kas klientiem sniedz pensiju 2. un 3.līmeņa uzkrāšanas pakalpojumus.

"Šis darījums ļaus mums piedāvāt finanšu drošības un labklājības risinājumus, kas ir vēl vairāk piemēroti katra klienta vajadzībām. Paplašinot mūsu piedāvāto pakalpojumu klāstu Latvijā, mēs cenšamies nostiprināt savas pozīcijas ilgtermiņa uzkrājumu un personīgo finanšu pārvaldības jomā," sacīja I"nvalda INVL" prezidents Darius Šulnis.

Papildus viņš atzīmēja, ka "Mandatum Life" Baltijas komandas pievienošana stiprinās un paplašinās "INVL" grupas kompetenci investīciju un dzīvības apdrošināšanas jomā.

"Aktīvu pieaugums, ko privātie un institucionālie investori uztic "Invalda INVL" grupai pārvaldīšanai kopā ar lielāko komandu Baltijā, kas strādā ar šiem aktīviem, ļauj mums arī palielināt investīcijas uzņēmumos un biznesos, kas darbojas vai uzsāk darbību mūsu "vietējā tirgū". Tas pozitīvi ietekmē Baltijas reģiona attīstību un izaugsmi. Ieguldījumu pārvaldīšanas un dzīvības apdrošināšanas biznesam ir daudz kopīga, tāpēc mēs uzskatām, ka darījums rada vērtību visām ieinteresētajām pusēm," sacīja Šulnis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!