Baltijas akciju tirgū ir lieliski ieguldīt, jo to var darīt arī tad, ja brīvie līdzekļi ir vien dažu eiro apmērā, stāsta raidījuma "Nākotnes kapitāls" viešņa žurnāliste Elīna Kolāte. Viņa ir akcionāre jau no bērna kājas un turpina šo tradīciju, veidojot finanšu portfeli arī savam dēlam.

Elīna Kolāte stāsta, ka apmēram pirms septiņiem gadiem, baiļu par vecumdienām mudināta, sāka domāt par investīcijām. Tolaik arī iepazinusies ar tagadējo vīru, kurš bija aizgājis no darba bankā, bet "banka nebija aizgājusi no viņa galvas", un viņš esot daudz runājis par investīcijām. Elīnu ieinteresējuši dažādi akciju fondi, bet bijis grūti saņemties, jo visu laiku tika gaidīts, kad būs "brīvie līdzekļi".

Taču tad nejauši uzzinājusi, ka 90. gados mamma par sertifikātiem iegādājusies "Latvijas Balzama" akcijas gan Elīnai, gan viņas māsai un brālim. "Viņa nekad nebija to pieminējusi," stāsta Elīna par atklājumu, ka ir investore jau no desmit gadu vecuma.

Tas kalpojis kā pamudinājums – nauda uzreiz ielikta fondos.

Viņasprāt, iemācīties investēt un domāt par finanšu pasauli var, tikai tajā piedaloties, pat niecīgas investīcijas palīdz saprast, kā sistēma darbojas. 

Viņa sākumā izmantojusi "Revolut" pakalpojumu, bet vēlāk pārgājusi uz vietējo banku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!