Foto: F64
Līdz 25. aprīlim iespējams pieteikties vakantajam Finanšu izlūkošanas dienesta (FID) priekšnieka amatam, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Lai pieteiktos amatam, kandidātam jāatbilst Valsts civildienesta likumā noteiktajām obligātajām ierēdņa amata prasībām, kā arī likumā "Par valsts noslēpumu" noteiktajām prasībām, lai saņemtu speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam.

Kandidātam jābūt augstākajai profesionālajai vai akadēmiskajai izglītībai un jurista vai ekonomista kvalifikācijai vai kvalifikācijai finanšu vadībā, amatam atbilstošai darba pieredzei, kā arī pieredzei vadošā amatā. Pretendentam jāzina divas svešvalodas, nedrīkst piedalīties politisko partiju vai to apvienību darbībā, uz viņu nav piemērotas sankcijas par normatīvo aktu pārkāpumu noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas vai starptautisko un nacionālo sankciju jomā.

Amata pretendentam jābūt izpratnei par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas jomu, labāk stratēģiskās plānošanas, pārmaiņu vadīšanas, sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmēm un nevainojamai reputācijai.

Vakances aprakstā norādīts, ka kandidātam tiek piedāvāts atbildīgs, sarežģīts un daudzveidīgs darbs, kam raksturīgs plašs mērogs, liels darba apjoms un patstāvīga lēmumu pieņemšana, kā arī iespēja pieņemt sabiedrībai būtiskus lēmumus finanšu sektora jomā un sekmēt Latvijas finanšu sektora attīstību.

Par paveikto darbu mēnesī tiek solīts maksāt atalgojumu 8400 eiro pirms nodokļu nomaksas, kā arī paredzētas sociālās garantijas, veselības apdrošināšana, kā arī motivējoša bonusu sistēmu atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem

Pretendentu atlase tiks veikta saskaņā ar Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likumu un Ministru kabineta noteikumiem par Finanšu izlūkošanas dienesta priekšnieka amata pretendentu atlasi.

Atlases procesa trešajā kārtā tiks novērtētas vadības kompetences: pārmaiņu vadīšana, lēmumu pieņemšana, stratēģiskais redzējums, komandas vadīšana, rezultātu sasniegšana.

Piesakoties amatam, līdz 25.aprīlim Valsts kancelejā līdztekus dzīvesgājuma aprakstam jāiesniedz arī pieteikuma vēstule, norādot motivāciju ieņemt vakanto amatu un savu redzējumu par FID darbības prioritātēm.

Kā ziņots, pēc aptuveni desmit mēnešu pauzes valdība pirms nedēļas nolēma izsludināt konkursu uz FID priekšnieka amatu.

FID priekšnieka atlases konkurss noslēdzās 2022. gada 13.maijā, atlases komisijai par uzvarētāju atzīstot toreizējo dienesta vadītāju Ilzi Znotiņu. Ministru kabinetā 2022. gada 31.maija Znotiņa guva valdības atbalstu, un viņas kandidatūra tika ieteikta Saeimai, taču deputāti 16.jūnija balsojumā neatbalstīja Znotiņas iecelšanu priekšnieces amatā uz otro termiņu. Znotiņas kandidatūra tika noraidīta pamatā ar "Konservatīvo", Nacionālās apvienības un "Saskaņas" balsīm.

Līdz ar to kopš 2022.gada 1.jūnija ir vakants dienesta priekšnieka amats un patlaban dienesta priekšnieka pienākumus pilda priekšnieka vietnieks Toms Platacis, kurš iepriekš aģentūrai LETA ar preses pārstāves starpniecību apliecināja, ka plāno piedalīties konkursā. Znotiņa tikmēr aģentūrai LETA pirms nedēļas norādīja, ka vēl nav izlēmusi, vai startēs jaunā konkursā uz FID priekšnieka amatu.

FID priekšnieka amata pretendentu atlasi veic komisija, kuru vada Valsts kancelejas direktors. Komisijas sastāvā ir Valsts kancelejas direktors, ģenerālprokurors vai viņa deleģēts pārstāvis, iekšlietu ministrs vai viņa deleģēts pārstāvis, finanšu ministrs vai viņa deleģēts pārstāvis, Satversmes aizsardzības biroja direktors un Valsts drošības dienesta priekšnieks, kā arī ar padomdevēja tiesībām piedalās ne vairāk kā trīs Finanšu sektora attīstības padomes deleģēti pārstāvji. Komisijas sekretariāta funkcijas nodrošinās Valsts kanceleja.

Atlase norisināsies trīs kārtās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!