Foto: Arhīva foto

Likvidējamās AS "Latvijas Krājbanka" ("Krājbankas") administrators SIA "KPMG Baltics" pārdos izsolē par labu bankai ieķīlātu lidmašīnu "Learjet 60".

Uzņēmumam "Hosley Company Limited" patlaban piederošā lidmašīna tiks izsolīta kā vienota lietu kopība ar citu komercķīlas priekšmetu - "Postimus Limited" piederošiem 100% SIA "Simplejet LV" kapitāldaļu.

Kapitāldaļas ir vienu latu vērtas, bet lidmašīnas novērtējums ir 4,5 miljoni ASV dolāru, kas pēc Latvijas Bankas noteiktā ASV valūtas kursa 6.februārī bija 2 344 500 lati. Līdz ar to izsoles sākumcena ir 2 344 501 lats, kas nav apliekama ar pievienotās vērtības nodokli 21% apmērā.

Izsole notiks 25.februārī plkst.15.40 Rīgā, Jāņa Daliņa ielā 15, likvidējamās "Krājbankas" telpās. Pretendentiem līdz izsoles dienai jāieskaita bankas kontā pirkuma nodrošinājums 10% apmērā no lietu kopības novērtējuma - 234 450 lati.

Rīgas apgabaltiesa 2012.gada maijā nolēma sākt "Krājbankas" bankrotu. Bankrotu lūdza sākt "Krājbankas" administrators - revīzijas kompānija "KPMG Baltics" -, kas secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav realizējams. Arī Finanšu un kapitāla tirgus komisija apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!