Foto: Shutterstock
Finansējuma un finanšu konsultāciju sniedzējs "Capitalia" ir izveidojis alternatīvo ieguldījumu fondu "Capitalia Feeder Fund" ar mērķi apvienot privātos investorus un veikt ieguldījumus pirmssēklas un sēklas kapitāla investīciju fondā "Change Ventures". Fonda kopējais apjoms ir viens miljons eiro.

"Capitalia" pārvaldītais fonds pievienojas esošiem "Change Ventures" fonda investoriem, kuru vidū ir, piemēram, Eiropas Investīciju Fonds, "Citadele" aktīvu pārvalde, Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka, viens no leģendāriem Silīciju Ielejas investoriem Tims Dreipers un citi.

"Lai veicinātu ieguldījumu pieejamību privātiem investoriem perspektīvos jaunuzņēmumos, "Capitalia" izveidoja fondu, kas ļauj zinošiem ieguldītājiem investēt naudas summas, sākot no 25 tūkts. eiro. Šis fonds darbojas kā investoru sindikāts, kas apkopo individuālus investorus, lai kopā veiktu vienu lielāku ieguldījumu. Tas ļāva mums apvienot 28 investorus, kopējai ieguldījuma summai sasniedzot vienu miljonu eiro. Šāds ieguldījums iespējkapitālā ir labs papildinājums "Capitalia" aizdevumu platformai, kas investoriem ļauj aizdot līdzekļus attīstībai Baltijas valstu uzņēmumiem," skaidro "Capitalia" vadītājs Juris Grišins.

"Capitalia Feeder Fund" investori ir Baltijas valstu uzņēmēji, augsta līmeņa darbinieki un finanšu jomas speciālisti. Lai gan daudzi no investoriem arī paši veic biznesa eņģeļu investīcijas, ieguldot "Capitalia" pārvaldītajā fondā, investori iegūst diversificētu portfeli mūsu reģiona perspektīvākajos jaunuzņēmumos.

"Change Ventures" pārvaldītā iespējkapitāla fonda kopējais apjoms ir 49 miljoni eiro, un tas iegulda strauji augošos jaunuzņēmumos Baltijas valstīs. Starp fonda veiktajiem ieguldījumiem ir investīcijas tādās kompānijās kā "Veriff" (Igaunija), "Aerones" (Latvija), "Printify" (Latvija) un "Memby"(Lietuva). Darbojoties kopš 2019. gada nogales, fondā kopumā ir veiktas 12 investīcijas. "Change Ventures" fonda investori ir starptautiski institucionālie ieguldītāji, kā arī vietējie uzņēmēji un aktīvu pārvaldītāji. Tāda izmēra fondiem kā "Change Ventures" tipiski tiek noteikts salīdzinoši augsts (no 250 tūkst. eiro) minimālā ieguldījuma apmērs, lai vienkāršotu uzskaitvedību un darbu ar investoriem.

"Esam priecīgi sadarboties ar "Capitalia", lai veicinātu privāto investoru interesi par investīcijām jaunuzņēmumos, izmantojot iespējkapitāla fonda ieguldījumu, lai diversificētu portfeli," saka "Change Ventures" fonda vadošais partneris Andris K. Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!