Foto: Publicitātes foto

IPAS “Indexo” meitas uzņēmums, kas nākotnē, pēc bankas licences saņemšanas, kļūs par "Indexo" banku, Komercreģistrā ir iesniedzis lūgumu reģistrēt valdi un padomi jaunā sastāvā.

Izmaiņas paredz, ka par uzņēmuma un nākotnes bankas valdes priekšsēdētāju kļūs Valdis Siksnis. Savukārt par padomes priekšsēdētāju ievēlēts Valdis Vancovičs.

Tāpat jaunveidojamās bankas valdes locekļi būs Tīna Kukka, kura šobrīd ir bankas projekta licencēšanas vadītāja un vēlāk būs bankas finanšu vadītāja, Vladimirs Bolbats, kurš gādā par bankas privātpersonu pakalpojumu piedāvājuma izstrādi, Gints Ozoliņš, kura kompetence ir tehnoloģiju attīstība, Evija Sloka, kura būs bankas risku vadītāja, Ieva Margeviča, kā bankas mārketinga un komunikācijas vadītāja un Līga Katrīna Kļaviņa, kura būs bankas darbības atbilstības vadītāja.

2017. gadā Siksnis ar līdzgaitniekiem nodibināja pensiju pārvaldes uzņēmumu IPAS "Indexo", kas veicināja konkurenci Latvijas pensiju tirgū un šobrīd pārliecinoši ir visstraujāk augošais pensiju pārvaldītājās Latvijā. Viņš ir konsultants arī finanšu konsultāciju uzņēmumā "Callidus Capital", un agrāk viņš ir darbojies arī Nordea Bank Polska, SIA "Latvijas Piens", Latvijas Komercbanku Asociācijas, Amerikas tirdzniecības palātas Latvijā un Zviedrijas tirdzniecības palātas Latvijā padomēs.

Pēc bankas darbības uzsākšanas par IPAS "Indexo" valdes priekšsēdētaju kļūs tās esošais valdes loceklis un "Indexo" līdzdibinātājs Henriks Karmo, kuram ir vairāk nekā 20 gadu pieredze finanšu vadībā, kā arī viņš ir padomes loceklis Lietuvas pensiju pārvaldes uzņēmumā Goindex, UAB un Igaunijas pensiju pārvaldes uzņēmumā Tulundusühistu Tuleva.

Visu valdes un padomes kandidātu saskaņošana ar finanšu sektora uzraugošajām institūcijām Latvijā un Eiropas Savienībā ir daļa no licencēšanas procesa.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!