Foto: Publicitātes foto
"Bankas Citadele pirmo darbības pusgadu raksturo stabilitāte un attīstība. Klienti Citadelei uzticas, un banku izvēlas arvien jauni klienti," saka bankas "Citadele" valdes priekšsēdētājs Juris Jākobsons.

"Kopš "Citadeles" darbības sākuma 2010. gada augustā klientu noguldījumu portfelis ir palielinājies par 5,7% jeb 52,8 miljoniem latu, neraugoties uz to, ka depozītu likmes tirgū kopumā un arī "Citadelē" ir samazinātas. 2010. gadā no augusta līdz decembrim banku "Citadele" izvēlējušies arī vairāk nekā 6000 jauni klienti. Tas liecina, ka klienti Citadelei uzticas," norāda Jākobsons.

Kopējais klientu noguldījumu apjoms bankā patlaban ir 981,5 miljoni latu.

No jaunajiem klientiem visvairāk "Citadeli" līdz šim ir izvēlējušās privātpersonas un mazie un vidējie uzņēmumi Latvijā un Igaunijā, kā arī klienti privātā kapitāla pārvaldīšanas sektorā. Privātpersonu un mazo un vidējo uzņēmumu segmentā Latvijā 2010. gadā no augusta līdz decembrim "Citadele" ieguvusi vairāk kā 4900 jaunus klientus, bet Igaunijā – vairāk kā 350 jaunus klientus. Savukārt privātā kapitāla pārvaldīšanas sektorā "Citadele" pērn ieguvusi vairāk kā 600 jaunus klientus.

No pakalpojumu veidiem bankas "Citadele" jaunie klienti visvairāk ir izvēlējušies "Maxi" kontu, kur vienlaikus ir iespējams veidot gan naudas uzkrājumu, gan izmantot uzkrātos finanšu līdzekļus jebkurā laikā. Šo pakalpojumu jaunie klienti 2010. gada periodā no augusta līdz decembrim ir izvēlējušies par 97% biežāk nekā šajā laika periodā 2009. gadā.

2010. gadā no augusta līdz decembrim "Citadele" ir izsniegusi 24 918 jaunas maksājumu kartes.

Jau vēstīts, ka šā gada 1.augustā notika "Parex bankas" aktīvu pāreja uz banku "Citadele". Lielākā daļa tika pārnesta uz jaunizveidoto banku, bet problemātiskie aktīvi palikuši "Parex bankā", kura nodarbojas tikai ar parādu atgūšanu un ierastās bankas funkcijas neveic.

2008.gada 8.novembrī valsts nolēma glābt finanšu grūtībās nonākušo "Parex banku" un par diviem latiem no tās lielākajiem akcionāriem un vadītājiem Valērija Kargina un Viktora Krasovicka iegādājās bankas kontrolpaketi.

Šobrīd 75% bankas "Citadele" akciju īpašnieks ir Privatizācijas aģentūra, bet 25% un vienas akcijas īpašnieks ir Eiropas rekonstrukcijas un attīstības banka (ERAB). "Citadeles" aktīvu apjoms ir 1,5 miljardi latu. Starptautiskā reitingu aģentūra "Moody's Investors Service" bankai "Citadele" piešķīrusi ilgtermiņa reitingu Ba3, vēsta bankas pārstāve.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!