"Naudas Latvijā pietiek," saka "Indexo" uzņēmuma vadītājs Valdis Siksnis, raidījumā "Nākotnes kapitāls" stāstot par to, kā plāno izpildīt akcionāriem solīto un sapurināt stagnējošo banku sektoru Latvijā, kas kavējot arī valsts ekonomisko attīstību.

"Ja mēs runājam par pensiju plāna rezultātiem, tad tie ir vieni no labākajiem tirgū," saka Siksnis, atbildot uz jautājumu par to, kā pērn klājies. Viņš norāda, ka, lai gan uzņēmums uzrādīja vairāk nekā miljonu lielus zaudējumus, tas ir ieguldījums. Proti, viņš skaidro, ka uzņēmums varētu ātri vien uzrādīt pozitīvus rezultātus, ja vien pārstātu tērēt klientu piesaistei un izaugsmei, taču tas būtu absolūti tuvredzīgi.

"Kad mēs klientu piesaistām, mums ir izdevumi šobrīd, bet peļņa atnāk vairāku gadu garumā," saka "Indexo" valdes priekšsēdētājs.

Viņš arī piebilst, ka, runājot par pensiju plāniem, par tiem ir jādomā ilgtermiņā. 2022. gads bija slikts, bet desmit vai divdesmit gadu garumā izlīdzinātas sistēmiskas investīcijas globālajos tirgos atmaksājas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!