Foto: F64
Jelgavas novada pašvaldības vadītājs Ziedonis Caune (ZZS) sestdien vakarā licis padotajiem no "Swedbank" kontiem visu naudu, kuras precīzu apmēru viņš neatklāj, pārskaitīt uz Valsts kasi, informē portāls "Zemgales Ziņas".

Caune portālam atzinis, ka ažiotāžu ap "Swedbank" viņš pamanījis jau piektdien, taču konkrētus avotus neatklāj. Sestdien viņš sazinājies ar vairākiem pašvaldību vadītājiem, tostarp Jelgavas mēru Andri Rāviņu (ZZS).

Caune pastāstījis, ka sestdienas vakarā licis no "Swedbank" kontiem pārskaitīt visu tajos esošo naudu, arī depozītā nolikto, kas krāta nākotnes projektu īstenošanai. Precīzu summu, kas pārskaitīta uz Valsts kasi, viņš neesot atklājis, bet pēc vairākkārtējas tincināšanas par publiski pieejamu informāciju portālam atzinis: "Krietni virs miljona!" Salīdzinot ar aptuveni 40 tūkstošiem ceļu fonda naudas, kas Jelgavas novada pašvaldībai "iestrēga" Krājbankā, tā esot ievērojama summa, norāda portāls.

Naudas pārskaitīšanu Caune gan pamato ar premjera Valda Dombrovska (V) pirms pāris nedēļām sniegto ieteikumu pašvaldībām turēt naudu Valsts kasē. Portāls norāda, ka premjers sarājis pašvaldību vadītājus par to, ka viņi riskē ar pašvaldību naudu, neturot to Valsts kasē. "Ar novada naudu, kas ir pietiekami liela, riskēt nevarēju, tāpēc liku pārskaitīt," sacījis Caune.

Caune arī atzinis, ka sestdienas vakarā sazinājies ar vairākiem pašvaldību vadītājiem, tostarp Jelgavas mēru Rāviņu. "Ar daudziem kolēģiem esmu runājis," neslēpj novada vadītājs. Tāpat viņš telefoniski sestdien runājis arī ar finanšu ministru Andri Vilku (V) un "Swedbank" vadītāju. Viņi esot mierinājuši, ka ar banku viss kārtībā, taču Caune tam neesot pakļāvies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!