Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Jonas Alstroms apstiprināts par SEB Baltijas divīzijas vadītāju, portālu "Delfi" informēja SEB bankā.

Jonas Alstroms pievienojās SEB grupai 2005. gadā no investīciju kompānijas "Investor AB", kas ir lielākais SEB grupas akcionārs, un kopš tā laika ir bijis vairākās stratēģiskās un vadības pozīcijās dažādās SEB grupas struktūrvienībās.

Tāpat Alstroms ir bijis SEB grupas Startēģijas biroja vadītājs, ieņemot nozīmīgu lomu SEB grupas biznesa plāna radīšanā un realizēšanā. 2018. gadā Alstroms uzņēmās finanšu direktora lomu SEB Baltijas divīzijā.

"Esmu pateicīgs, ka Jonas Alstroms ir piekritis šim svarīgajam uzdevumam - vadīt Baltijas divīziju. Jonas savas karjeras laikā SEB grupā sevi ir pārliecinoši parādījis un pēdējo divu gadu laikā ir veiksmīgi pildījis finanšu direktora lomu Baltijas divīzijā. Ņemot vērā Jonasa pieredzi dažādās vadības pozīcijās SEB grupā, esmu pārliecināts, ka viņam izdosies nodrošināt labu vadības lomas pārņemšanu," norāda SEB grupas prezidents Johans Torgebijs.

"Pēc gandrīz 20 gadiem bankā esmu nolēmis turpināt profesionālo dzīvi ārpus bankas. SEB grupā man ir bijusi iespēja būt dažādās pozīcijās, tai skaitā vadīt SEB Baltijas divīziju. Esmu pateicīgs SEB grupai par šo iespēju," uzsver Riho Unts, līdzšinējais Baltijas divīzijas vadītājs.

Vadības nomaiņa ir spēkā no 7. februāra. Riho Unts pārtrauks darbu SEB grupā pēc šī gada vasaras, līdz tam pildot padomes priekšsēdētāja pienākumus SEB grupas banku padomēs Baltijā, kā arī veicot padomnieka lomu un fokusējoties uz SEB grupas finanšu noziegumu novēršanas programmu, kā arī publiskās un privātās partnerības veidošanu cīņai pret finanšu noziegumiem kopumā.

SEB grupa ir vadošā finanšu pakalpojumu sniedzēja Ziemeļeiropā. Kā banka ciešām un ilgtermiņa attiecībām, SEB Zviedrijā un Baltijā piedāvā finanšu konsultācijas un plašu finanšu pakalpojumu klāstu. Dānijā, Somijā, Norvēģijā un Vācijā SEB darbības galvenā prioritāte ir korporatīvo un investīciju bankas pakalpojumu sniegšana uzņēmumiem un institucionālajiem klientiem, norāda uzņēmumā.

SEB grupas darbību starptautiskā līmenī apliecina pārstāvniecība 20 pasaules valstīs. Uz 2019. gada 31. decembri SEB grupas kopējie aktīvi veido 2857 miljardu Zviedrijas kronu, kopējie aktīvi pārvaldīšanā – 2041 miljardi Zviedrijas kronu. SEB grupā strādā 15 000 darbinieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!