Šā gada 3.jūnijā Rīgā tiks atklāta AS "Latvijas Krājbanka" lielākā akcionāra Lietuvas komercbankas "AB Bankas Snoras" ("Snoras") pirmā filiāle Latvijā.

"Snoras" filiāle atradīsies Baronā ielā 13/15, un tajā strādās seši līdz septiņi cilvēki, pastāstīja "Snoras" preses pārstāvis Dominiks Mertins.

Saskaņā ar viņa teikto 3.jūnijā plkst.12 ir paredzēta preses konference un bankas atklāšanas pasākums, kurā plašsaziņas līdzekļiem un aicinātajiem viesiem tiks sniegta papildu informācija par bankas plāniem un darbību Latvijā.

Savukārt no 4.jūnija banka sāks klientu apkalpošanu un pakalpojumu sniegšanu. Mertins stāstīja, ka banka apkalpos gan privātpersonas, gan juridiskās personas, koncentrējoties uz kompānijām, kas darbojas Baltijas reģionā.

"Snoras" ir viens no plašākajiem filiāļu tīkliem Lietuvā, kā arī trīs gadus ir atvērta filiāle Igaunijā. Vaicāts, vai "Snoras" iecerējusi atvērt vēl kādu filiāli Latvijā, Mertins norādīja, ka pagaidām šī informācija netiks atklāta, bet to varēs uzzināt 3.jūnijā.

Mertins arī informēja, ka "Snoras" Latvijas filiāle tika reģistrēta jau pagājušā gada jūlijā.

"Snoras" šā gada marta beigās no sava lielākā akcionāra Vladimira Antonova iegādājās 31,96% "Latvijas Krājbankas" akciju, tādējādi palielinot bankai piederošo akciju daļu līdz 85,07%.

Saskaņā ar informāciju bankas mājaslapā, "Snoras" akcijas pieder Krievijas "Konvers Grup" prezidentam Antonovam - 67,28%, kā arī Raimondam Baranauskam - 25,01%.

Neauditētie finanšu dati liecina, ka "Snoras" pērn strādājusi ar 8,7 miljonu litu (1,7 miljonu latu) peļņu, bet aktīvu apjoms palielinājies par 11% - līdz 6,34 miljardiem litu (1,2 miljardiem latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!