Foto: LETA

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja amatam varētu tikt virzīts pašreizējais FKTK priekšsēdētāja vietnieks Pēters Putniņš, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

FKTK priekšsēdētāju amatā ieceļ Saeima uz sešiem gadiem pēc Latvijas Bankas prezidenta un finanšu ministra kopīga priekšlikuma.

Ja par priekšsēdētāju tiks iecelts Putniņš, būs jāizvēlas vēl viens FKTK padomes loceklis, lai tā darbotos pilnā sastāvā.

Kā ziņots, pēdējā laikā par nepietiekamu banku uzraudzību kritizētās Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētājs Kristaps Zakulis nolēmis atkāpties no amata.

Zakulis pirmdien iesniedzis atlūgumu. Likums par FKTK paredz, ka Saeimai vēl būs jābalso par FKTK priekšsēdētāja atbrīvošanu no amata.

Zakulis FKTK priekšsēdētāja amatā nostrādājis četrus gadus, šajā amatā viņš tika iecelts 2012. gada 12. janvārī uz sešiem gadiem.

Paziņojumā medijiem norādīts, ka lēmums par amata atstāšanu ir izsvērts un pēdējās dienās izskanējušās runas medijos par FKTK vadītāja nomaiņu nav negaidītas. Pēdējā laikā Zakuļa vadītā FKTK kritizēta par nepietiekamu banku uzraudzību noziedzīgi iegūtu līdzekļu atmazgāšanas novēršanā. Aizrādījumus par to izteikusi Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācija jeb OECD, ar ko Latvija patlaban risina iestāšanās sarunas. Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāti decembrī kritizēja FKTK darbu banku uzraudzībā un norādīja uz nepieciešamību stiprināt komisijas kapacitāti.

Pirms Zakuļa FKTK vadīja Irēna Krūmane, kura amatā stājās 2008. gada aprīlī, bet amatu pameta 2011. gada novembrī pēc "Latvijas Krājbankas" kraha.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!