"Es neesmu spekulatīvais investors," saka "Swedbank" Privātpersonu pārvaldes vadītāja Karīna Kulberga, kura savu privāto portfeli veidojusi tā, lai par to būtu pēc iespējas mazāk jādomā un jāsatraucas, bet atdeve, tostarp dividendes, būtu pozitīva. Par to, finanšu pratību un sievietēm investorēm viņa stāsta "Nākotnes kapitālā".

"Es dalu šo posmu divos lielos periodos," saka Kulberga, atbildot uz jautājumu, kad viņa spēra pirmos soļus investīciju pasaulē. Viņa skaidro, ka sākumā soļi ir bijuši ļoti piesardzīgi – ieguldījumi krājkontos. Savukārt pēdējos sešos gados viņa aktīvi investē dažādos finanšu instrumentos. "Es domāju, ka mana stiprā puse ir disciplīna," atzīst investore.

Viņa saka – kopš izstrādājusi sistēmu, kā atlikt naudu, kas paredzēta uzkrājumiem un investīcijām, un ir sākusi to darīt sistemātiski, viss ir mainījies. Pirmajos posmos, kad tas ir bijis haotiskāks process bez konkrētas sistēmas, viņa neizbaudīja investīcijas.

Spilgtas pozitīvas atmiņas saistās ar pirmajām saņemtajām dividendēm. Tās neesot bijušas lielas, vien daži eiro, bet tas ir palicis atmiņā kā iepriecinošs brīdis. 

"Es neesmu spekulatīvais investors," saka Kulberga un skaidro, ka vēlas pēc iespējas mazāk laika veltīt investīcijām. Tāpēc arī tagad viņa izvēlas ieguldīt naudu ETF, kas seko dažādiem ārvalstu tirgiem. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!