Lai gan, visticamāk, amatierim investoram algot portfeļa pārvaldnieku neatmaksāsies, jo samaksā par pakalpojumu aizies teju visa peļņa, no finanšu jomas profesionāļiem var mācīties. Raidījumā "Nākotnes kapitāls" viesojās aktīvu pārvaldes uzņēmuma "Alphinox" partneris Jānis Libeks, kurš stāsta arī par to, kā rīkotos, ja tagad sāktu veidot savu finanšu portfeli.

Pamatā, izvērtējot uzņēmumu, tiek analizēta tā ilgtspēja, joma, kurā tas darbojas, kāda ir prognoze un arī akciju cena. "Ja uzņēmums klasificējas pēc mūsu stratēģijas nosacījumiem, tad attiecīgi mēs to pievienojam," saka Libeks, norādot, ka gadu laikā, arī pieļaujot kļūdas, ir izstrādāta sistēma un stratēģija.

"Galvenais, kas gan privāti, gan mūsu gadījumā jāatceras: vērtspapīru tirgū svarīgs ir sistemātiskums," saka eksperts. To svarīgi atcerēties arī grūtākos laikos, kā, piemēram, tas bija pagājušajā gadā, kad akciju tirgos bija vērojams kritums. Vēsturiski stratēģijai ienesīgums bijis ap 16%, kas ir virs tirgus ienesīguma, bet pērn bija kritums par 30%. Taču, tā kā ieguldījumi tiek veikti ilgtermiņā, arī tas izlīdzinās.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!