Foto: DELFI
Pozitīvais "Moneyval" starpnovērtējums ir apliecinājums Latvijas spējām rīkoties efektīvi un koordinēti, tas parāda, ka "kapitālais remonts" ir bijis rezultatīvs, trešdien, 22. janvārī, žurnālistus informēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Kariņš izsaka lielu gandarījumu par “Moneyval” ziņojumu. Viņš norāda, ka ir skaidri redzams – “kapitālajam remontam” ir rezultāts. “Latvija tagad pilnībā atbilst visām organizācijas prasībām,” uzskata Ministru prezidents, vienlaikus atgādinot, ka vēl 2018. gadā 10 no 40 nosacījumiem bija izteikti trūkumi.

“Veiktās pārmaiņas liecina, ka kā valsts esam spējīgi rīkoties, kad mums ir kopīgi mērķi. Mēs spējam sadarboties,” norāda Kariņš, uzteicot valsts institūciju veiksmīgu darbu.

Protams, šis vēl nav gala vērtējums, bet ir svarīgi, kas šis “Moneyval” starpnovērtējums ir pozitīvs. “Pirms pāris gadiem mēs nebijām atbilstoši, bet tagad esam. Un to apliecina ārējs novērtējums,” teic Kariņš.

Latvijas spēja sadarboties starptautiski arī ir pierādīta, uzskata ministru prezidents, runājot par ASV sankcijām attiecībā uz Aivaru Lembergu un Ventspils ostu, kura ātri tika izņemta no sankcijām pakļauto uzņēmumu saraksta.

Kariņš uzskata, ka ir jāveic arī turpmākie darbi, lai atbrīvotos no aizdomām par naudas atmazgāšanu. Tas būs nemitīgs darbs, ir jāpilnveido likumi un to izpilde. “Šī valdība savu modrību nezaudēs,” uzsver Kariņš. Tagad tiek gaidīts FATF gala ziņojums, lai zinātu, vai esam vai neesam iekļauti “pelēkajā sarakstā”.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!