Foto: Publcitātes foto

Jaunus investorus nedienās ieved dzīšanās pēc ātras peļņas, saka finanšu eksperts Toms Kreicbergs, atgādinot latviešu teicienu par "labāk zīle rokā".

Viņš skaidro, ka zīle ir uzskatāma par mērenu un atbildīgi iekrātu pelņu, bet lielā nauda ir kā "krokodils kokā." Proti, jauniem investoriem gribas ātri nopelnīt un tāpēc tiek veikti nedroši, riskanti darījumi, kas beigu beigās noved pie zaudējumiem, kamēr saprātīgās iespējas tajā pašā laikā ienestu stabilu, patīkamu peļņu.

"Kāpēc liela peļņa parasti noved pie asarām?" retoriski vaicā Kreicbergs un paskaidro, ka jaunam investoram trūkst gan pieredz, gan informācijas avoti, kas ir pieejami turīgajiem investoriem. Reālistiski jauns investors var labākajā gadījumā cerēt uz vidējo peļņu tirgū, jo apsteigt tirgus ir grūti.

Šo video piedāvā programma "Neatkarīgais investors" sadarbībā ar "Delfi Bizness", lai skaidrotu, kā efektīvi krāt un ieguldīt, dzīvojot Latvijā. Seko mūsu jaunumiem "Delfi" portālā un pieseko YouTube kanālam "Neatkarīgais investors". Ja arī tevi interesē attīstīt savas ieguldīšanas prasmes, dodies šeit, lai reģistrētos bezmaksas ieguldīšanas vebināram, kuru jau drīzumā vadīs Toms Kreicbergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!