Foto: LETA

Šī gada pirmajos četros mēnešos Baltijas biržās nav bijis garlaicīgi. Ir gan lieli kāpumi, gan būtiski kritumi. Tāpat arī vairāki uzņēmumi biržu ir pametuši vai to grasās darīt tuvākajā laikā.

Kaspars Peisenieks turpmāk ik mēnesi "Delfi Bizness" analizēs norises Baltijas biržā "Nasdaq Baltija". Kaspars Peisenieks banku sektorā darbojas no 2007.gada. Viņam ir vairāk nekā 13 gadus ilga praktiska pieredze finanšu tirgos. No 2014.gada līdz 2019.gada beigām pārvaldījis turīgu personu ieguldījumu portfeļus vietējā kapitāla bankā, bet tagad darbojas kā neatkarīgs personīgo finanšu un investīciju eksperts. Ieguvis maģistra grādu Starptautiskajās finansēs un banku darbībā Banku augstskolā, MBA grādu SBS Šveices Biznesa skolā un CFA Institute finanšu analīzes sertifikātu.

Veiksminieki

Veiksminieki, manuprāt, nav pats labākais vārds, ar kādu raksturot uzņēmumus ar augstāko akcijas cenas pieaugumu šī gada pirmajos četros mēnešos, tomēr tā īsums un kodolīgums skaidri norāda uz panākumiem, kuri ir rezultējušies ievērojamā akciju cenu pieaugumā.

Visstraujāko akcijas cenas pieaugumu Baltijas biržās šī gada pirmajos četros mēnešos uzrādīja Igaunijā bāzētais uzņēmums "Saunum Group".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!