Foto: Publicitātes foto
Biroju kompleksa "Verde" projekts Rīgā ar obligāciju emisiju piesaistījis 13 miljonus eiro un pēc nodošanas ekspluatācijā būs viens no lielākajiem un "zaļākajiem" galvaspilsētā.

"Capitalica Baltic Real Estate Fund I", ko pārvalda "SBA Group" investīciju pārvaldes uzņēmums "Capitalica Asset Management", veiksmīgi pabeidzis 2020. gadā emitēto publisko obligāciju izvietošanu. Oktobrī tika emitētas obligācijas papildu 5 miljonu eiro apmērā ar 5,5% ienesīgumu, tādējādi kopējam emitēto obligāciju apjomam sasniedzot 8 miljonus eiro.

"Stratēģija ar mērķi būt pirmajiem kapitāla tirgū, kas piedāvā iespēju investēt obligācijās, kas saistītas ar biznesa centriem, sevi apliecinājusi. Investoru interese un veiksmīga obligāciju izplatīšana ir uzticības apliecinājums biroju kompleksam "Verde". Projekta skaidri redzamais progress arī veicina investoru pieprasījumu pēc šiem vērtspapīriem. Deviņi no desmit pirmās ēkas stāviem jau ir pabeigti, un sarunas ar potenciālajiem nomniekiem ir sasniegušas noslēguma fāzi," projekta gaitu apraksta "Capitalica Asset Management vadītājs Andrjus Barštis (Andrius Barštys).

Daļēji pabeigtais A klases biznesa centrs, tostarp pazemes stāvvieta, kopumā nodrošinās 45 tūkst. kvadrātmetru platību, un sagaidāms, ka piesaistīs investīcijas aptuveni 65 miljonu eiro apmērā. Šis būs viens no lielākajiem biroju kompleksiem Latvijas galvaspilsētā.

"Verde" veltītās obligācijas piesaistījušas gan individuālo, gan profesionālo institucionālo investoru interesi. Otro "Capitalica Baltic Real Estate Fund I" obligāciju emisijas posmu organizējusi "AB Šiaulių Bankas". "Ievērojamā interese par obligāciju emisiju pierādīja, ka investorus piesaista ekskluzīvi biznesa centru projekti, kas rada stabilu ienesīgumu un ko īsteno uzticami attīstītāji ar atvērtu komunikāciju, saglabā skaidru vīziju. Pieprasījumu pēc nekustamo īpašumu attīstītāju vērtspapīriem arī veicina augstā inflācija, jo līdzekļi, kas netiek investēti, mēdz zaudēt savu vērtību. Obligācijas piedāvā iespējas saglabāt un palielināt pašu kapitālu," skaidro "AB Šiaulių Bankas" tirgus un vērstpapīru nodaļas direktors Toms Varenbergs.

Pērn pirmajā posmā "Capitalica Baltic Real Estate Fund I" piesaistīja trīs miljonus eiro ar gada ienesīgumu 6,5% apmērā.

Biroju kompleksa būvniecībai tika iegūts 22 miljonu eiro aizdevums no Eiropas Investīciju bankas (EIB), kas apstiprināja finansējumu no klimata izmaiņu apkarošanai paredzētās investīciju programmas, jo plānots, ka šis biznesa centrs būs kā gandrīz nulles enerģijas ēka.

"Capitalica Asset Management" fonds pērn oktobrī parakstīja 49 miljonu eiro vērtu ģenerāluzņēmēja līgumu ar konkursa uzvarētāju – Latvijas uzņēmumu "Velve". Būvdarbu pirmo posmu paredzēts pabeigt 2022. gada jūnijā, bet kompleksu pilnībā plānots pabeigt 2023. gadā.

"SBA Group" uzņēmums "Capitalica Asset Management", kas veic komerciālo nekustamo īpašumu pārvaldību Baltijas valstīs, pārvalda "Capitalica Baltic Real Estate Fund I". Fondam pieder biznesa centrs "135" Viļņā, biznesa centrs "Kauno Dokas" Kauņā un tirdzniecības centrs "Luizė" Klaipēdā. Kontrolējošā akciju daļa (70%) "Capitalica Asset Management", kas tika iegādāts 2016. gadā, pieder "SBA", kas ir viena no lielākajām Lietuvas kapitāla biznesa grupām, bet vēl 30% pieder A. Barštisa uzņēmumam "Fox Holdings".

"Verde" tiek pozicionēts kā zaļākais A (augstākās) klases biroju komplekss Rīgā, Skanstē, kā arī vienīgais A klases biroju komplekss, kura pirmo kārtu atklās 2022.gada pirmajā pusgadā. Kompleksu veidos divas biroju ēkas ar kopējo iznomājamo platību 30 tūkst. m2. Tas izstrādāts atbilstoši BREAAM "Excellent" un gandrīz nulles enerģijas ēku standartiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!