Foto: LETA

Izsolot likvidējamās "Latvijas Krājbankas" aktīvus, līdz šim atgūti 700–750 tūkstoši latu, otrdien žurnālistiem pastāstīja bankas maksātnespējas administratora auditorkompānijas "KPMG Baltics" pārstāvis Jānis Bērziņš.

"Ja ņem vērā jau notikušās izsoles, tad kopējais atgūtais līdzekļu apmērs varētu būt 700–750 tūkstoši latu," sacīja Bērziņš.

Tāpat viņš atzina, ka pašlaik tiek realizēti tie "Latvijas Krājbankas" aktīvi, kas prasa lielākus uzturēšanas izdevumus. "Pašlaik ir paredzēts izsolīt tos bankas aktīvus, kuru uzturēšana prasa liekākus izdevumus, piemēram, automašīnas vai dzīvokļus, kuriem drīz tiks pievienota apkure, taču vēlāk varētu tikt realizēta kustamā manta, piemēram, mēbeles," informēja Bērziņš un piebilda, ka patlaban izsolēs tiek piedāvāti 13 nekustamie īpašumi Rīgā un Jūrmalā.

Viņš arī teica, ka izsolēs no 22. līdz 24 augustam plāno izsolīt kopumā 16 "Latvijas Krājbankai" piederošu transportlīdzekļu. Tostarp 22.augustā izsolē paredzēts piedāvāt "Latvijas Krājbankas" meitaskompānijai "Krājinvestīcijas" piederošo "Lamborghini Gallardo" ar 100 tūkstošu eiro (70,3 tūkstošu latu) sākumcenu un "BMW Alpina" ar 65,6 tūkstošu eiro (46,1 tūkstoša latu) sākumcenu.

Savukārt izsolēs 23.augustā piedāvās 2004.gada izlaides automašīnu "Mercedes Benz Viano" ar 6,8 tūkstošu latu sākumcenu, 2005.gada izlaides "Opel Astra Station Wagon" ar 2,1 tūkstoša latu sākumcenu, 2006.gada "Audi A8L" ar 10,3 tūkstošu latu sākumcenu, divus 2005.gada "Audi A6" ar sākumcenu 5,1 tūkstotis latu un 5,4 tūkstoši latu, kā arī divas automašīnas "Dacia Logan", kuru sākumcena ir 922 lati un 1,1 tūkstotis latu. Tāpat izsolīs piekabi – autovedēju "Boeckmann", kuras sākumcena noteikta 1,7 tūkstošu latu apmērā.

Savukārt izsolēs 24.augustā piedāvās sešus 2008.gada izlaides "Volkswagen Transporter", kuru sākumcenas svārstās no 4,3 tūkstošiem latu līdz 4,8 tūkstošiem latu.

Bērziņš atzina, ka par "Latvijas Krājbankas" autoparku ir liela interese. "Par automašīnām ir liela interese. Taču uz to ir jāskatās kritiski, jo parasti tie, kas vēlas iegādāties, var parādīties pat pēdējā brīdī izsoles dienā," viņš klāstīja un norādīja, ka, pārdodot automašīnas, plānots iegūt par 10% vairāk līdzekļu, salīdzinot ar transportlīdzekļu kopējo novērtējumu.

"Latvijas Krājbankas" manta tiek izsolīta, jo šogad 8.maijā Rīgas apgabaltiesa nolēma apmierināt "KPMG Baltics" pieteikumu par bankas bankrota procedūras sākšanu.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padome 2011.gada 21.novembrī nolēma apturēt "Latvijas Krājbankas" visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums tika pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā. Notikušo pašlaik izmeklē policija.

"Latvijas Krājbankai" licenci kredītiestādes darbībai FKTK anulēja 10.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!