Foto: DELFI Reporter

Maksātnespējīgās "Latvijas Krājbankas" 1230 klientiem kontā ir viens santīms, pastāstīja Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) Komunikācijas daļas galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Ieva Upleja.

Viņa informēja, ka līdz šim garantēto noguldījumu nav izņēmuši 1230 "Latvijas Krājbankas" klienti, kuriem kontā ir viens santīms, 42 411 klienti, kuriem kontā ir līdzekļi līdz vienam latam, 39 453 klienti, kuru kontos ir līdz pieciem latiem, kā arī 7205 klienti, kuriem bankas kontā ir līdz desmit latiem.

Tādējādi "Latvijas Krājbankā" kopumā 90 299 klientiem kontā ir naudas summa līdz desmit latiem.

Vienlaikus Upleja arī uzsvēra, ka, piemēram, arī 27 klienti, kuriem pienākas maksimālā garantētā atlīdzība jeb 70 280,40 latu, to joprojām nav izņēmuši.

Jau ziņots, ka pērn 29.novembrī ar bankas "Citadele" starpniecību sākās garantēto atlīdzību izmaksas "Latvijas Krājbankas" noguldītājiem – Latvijas valsts garantē "Latvijas Krājbankas" klientiem naudas izmaksu līdz 100 tūkstošiem eiro (70 280,40 latu). Likums paredz, ka klientiem tiesības saņemt šo naudu saglabāsies 60 gadu. Valsts garantētā atlīdzība attiecas uz visiem līdzekļiem – gan uz depozītiem, gan norēķinu kontiem, algu kontiem, krājkontiem, ieskaitot peļņas procentus, kas aprēķināti līdz 22.novembrim. Atbilstoši Noguldījumu garantiju likumam nauda tiek izmaksāta latos.

FKTK padome 2011.gada 21.novembrī nolēma apturēt "Latvijas Krājbankas" visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā, par ko tika informēta Ģenerālprokuratūra. Valsts policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar "Latvijas Krājbanku". Rīgas apgabaltiesa "Latvijas Krājbanku" par maksātnespējīgu pasludināja pērn 23.decembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!