Foto: DELFI
Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) ir lūgusi Ģenerālprokuratūru sniegt tās rīcībā esošo informāciju par atlasītajiem "Latvijas Krājbankas" administratora kandidātiem, informē komisija.

Tāpat FKTK lūgusi Maksātnespējas administrācijas vērtējumu par šiem kandidātiem.

Komisija informē, ka administratoru kandidātu sākotnējo profesionālo atlasi ir veikusi biedrība ''Latvijas Sertificēto maksātnespējas procesa administratoru asociācija''. Administratoru kandidātiem komisija arī lūgusi iesniegt to rīcības plānus par AS "Latvijas Krājbanka" maksātnespējas procesa vadību. Rīcības plāni ir iesniegti trešdien un komisija tos izvērtē.

Par svarīgākajiem kritērijiem kandidātu izvērtēšanā ir noteikta atbilstība Kredītiestāžu likuma prasībām, nevainojama reputācija un pietiekama pieredze līdzvērtīgu komercsabiedrību maksātnespējas procesu vadībā.

Jau ziņots, ka komisija plāno šonedēļ iesniegt tiesā "Latvijas Krājbankas" maksātnespējas pieteikumu.

Jau vēstīts, ka banka "Citadele" saskaņā ar Finanšu un kapitāla tirgus komisijas rīkojumu otrdien sāka izmaksāt valsts garantēto atlīdzību Latvijas Krājbankas klientiem. Krājbanku FKTK nolēma prasīt bankas maksātnespēju, jo no bankas pazuduši 100 miljoni latu. Par to aizdomās tur bijušo bankas pastarpināto īpašnieku, Krievijas miljardieri Vladimiru Antonovu, kā arī bankas valdes priekšsēdētāju Ivaru Priedīti un divus valdes locekļus.

Nelikumības Krājbankā atklājās pēc tam, kad Lietuvas valdība nacionalizēja un vēlāk nolēma neglābt Antonovam piederošo Lietuvas banku "Snoras", kas ir Krājbankas mātes banka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!