Foto: DELFI

Bankrotējušās AS "Latvijas Krājbanka" kreditori savas prasības un pretenzijas var pieteikt trīs mēnešu laikā, liecina piektdien publicētais bankas administratora paziņojums oficiālajā laikrakstā "Latvijas Vēstnesis".

Prasījumus var pieteikt līdz 10.augustam.Vienlaikus ir uzsākta arī kredītiestādes mantas izsole, un par katru izsoli administrators paziņos atsevišķi.

Jau ziņots, ka Rīgas apgabaltiesa 8.maijā nolēma uzsākt maksātnespējīgās Latvijas Krājbankas bankrotu.

Administratora pārstāvis Aivars Jurcāns žurnālistiem pēc sprieduma sacīja, ka nu varēs uzsākt bankas aktīvu izpārdošanu, kas lielākajai daļai varētu prasīt 12-18 mēnešus. Taču, piemēram, korespondējošo aktīvu izpārdošana varēja prasīt pat gadus, prognozēja Jurcāns.

Viņš sacīja, ka sāks izpārdot tos aktīvus, kuru vērtību visvairāk ir ietekmējis laiks un atzina, ka pircēji tiem pagaidām gan neesot. Administrators arī nevarēja pateikt, cik daudz no aktīvu vērtības ir zaudēts esošo tiesvedību dēļ.

Rīgas apgabaltiesa 2011.gada 23.decembrī "Krājbanku" pasludināja par maksātnespējīgu.

Ar "Krājbankas" maksātnespējas pieteikumu tiesā vērsās Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK), norādot, ka bankas parādsaistības pārsniedz tās aktīvus, un banka nespēj izpildīt tās darbību regulējošās prasības.

FKTK padome 2011.gada 21.novembrī nolēma apturēt visu "Krājbankas" finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums pieņemts, jo bankā tika konstatēts aptuveni 100 miljonu latu iztrūkums. Aizdomās par naudas izkrāpšanu no bankas tiek turēti bijušie bankas vadītāji un akcionāri, tostarp Krievijas izcelsmes miljonāru Valdimiru Antonovu. Viņu smagos finanšu noziegumos apsūdz arī Lietuvā saistībā ar "Snoras" bankrotu, tomēr Lielbritānijas tiesa pagaidām nav apmierinājusi Lietuvas valdības lūgumu izdot baņķieri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!