Foto: Shutterstock

Eiropas Centrālās bankas (ECB) pārstāvju izteikumi pēdējo nedēļu laikā liecina, ka likmju palielināšana ne tuvu nav galā un tuvāko mēnešu laikā jārēķinās arī ar turpmāku kredītu procentu likmju pieaugumu.

Gaidot nākamās nedēļas lēmumu, Euribor arī uzņēmis strauju augšupejošu virzienu, kas nozīmē, ka kredītu maksājumiem jau šobrīd jāieplāno vairāk naudas.

ECB pērn sāka strauji celt likmes, reaģējot uz cenu pieaugumu. Tās mērķis ir 2% inflācija. Lai gan gada inflācija eirozonā februārī samazinājās līdz 8,5% (salīdzinot ar 8,6% janvārī) un tā samazinājusies jau ceturto mēnesi pēc kārtas, cenu kritums ir mazāks par analītiķu prognozēto, un skaidrojams ar augstajām pārtikas produktu cenām.

Tādēļ tuvāko mēnešu laikā jārēķinās arī ar turpmāku kredītu procentu likmju pieaugumu, un nākamās ceturtdienas, 16. marta, sanāksmē likme visdrīzāk tiks celta par 50 procentpunktiem.

Gaidot nākamās nedēļas lēmumu, kredītņēmējiem nozīmīgais Euribor arī uzņēmis strauju augšupejošu virzienu, kas nozīmē, ka kredītu maksājumiem jau šobrīd jāieplāno vairāk naudas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!