Foto: Shutterstock

Jau vairākus mēnešus kredītņēmējus biedē regulārās ziņas par Eiropas Centrālās bankas (ECB) lēmumiem celt bāzes procentu likmes un ar to saistītais Euribor likmes pieaugums, no kā ir atkarīgs ikviena kredītu maksājums.

Līdz ar šo viļņošanos palielinājusies kredītņēmēju vēlme vairāk sekot līdzi tam, kā potenciāli varētu augt kredīta maksājums un pašam iedziļināties šajā informācijā. Taču nemaz tik daudz cilvēku nedodas uz banku ar vēlmi veikt reālas izmaiņas kredīta grafikā, likmes veidā, termiņos un citos nosacījumos, norāda banku pārstāvji.

Vai ir vērts apsvērt aizdevuma nosacījumu maiņu, kā pašam laicīgi uzzināt un kā aprēķināt, par cik tuvākajā laikā varētu pieaugt kredīta maksājums un cik ātri pirms maksājuma maiņas banka informē aizņēmēju, skaidro portāls “Delfi Bizness”.

Līdz ar šo viļņošanos palielinājusies kredītņēmēju vēlme vairāk sekot līdzi tam, kā potenciāli varētu palielināties kredīta maksājums un pašam iedziļināties šajā informācijā, taču banku pārstāvji norāda, ka uz banku ar vēlmi veikt reālas izmaiņas kredīta grafikā, likmes veidā, termiņos un citos jautājumus nenāk nemaz tik daudz cilvēku. 

Vai ir vērts apsvērt aizdevuma nosacījumu maiņu, kā pašam laicīgi uzzināt un kā aprēķināt, par cik tuvākajā laikā varētu pieaugt kredīta maksājums, un cik ātri pirms maksājuma maiņas banka informē aizņēmēju, skaidro portāls “Delfi Bizness”.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!