Foto: Shutterstock

Krievijas un Ukrainas noguldījumi Latvijas bankās kopš augstākā punkta 2015. gadā katru gadu ir samazinājušies un kopējos noguldījumos pašlaik tie ir nebūtiski – attiecīgi sasniedz vairs tikai 1,1% un 0,6%, informē Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK).

2015. gadā Krievijas noguldījumi veidoja 5,9% un Ukrainas – 1,4%.

Krievijas kapitāla banku Latvijā praktiski nav, norāda FKTK. Pēdējā banka, kas bija ar tiešu un vērā ņemamu Krievijas kapitālu bija "Rigensis Bank", kas pagājušā gada nogalē izbeidza kredītiestādes darbību.

Ukrainas kapitāla klātbūtne (aptuveni 46%) ir divās bankās "Privatbank" un "Reģionālā investīciju banka".

Jau ziņots, ka Ukrainas uzkrāto ieguldījumu apjoms Latvijas uzņēmumu pamatkapitālos šī gada nepilnos divos mēnešos sarucis jau par teju 10 miljoniem eiro, liecina "Lursoft" apkopotā informācija.

Dati rāda, ka 2021.gada beigās Latvijas uzņēmumu pamatkapitālos personas no Ukrainas bija ieguldījušas 113,29 miljonus eiro, bet šī gada februāra vidū summa bija sarukusi līdz 103,57 miljoni eiro. Šobrīd pēc ārvalstu tiešo ieguldījumu kopējā apjoma Ukraina ierindojas 17.vietā, savukārt, vērtējot pēc uzņēmumu skaita, kuros veikti ieguldījumi Latvijas uzņēmumu pamatkapitālā, – 5. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!