Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Bitcoin" cena tuvojas šī gada zemākajam punktam, un no kriptovalūtu tirgus turpina aizplūst kapitāls.

"Bloomberg" vēsta, ka kopējā kriptovalūtu tirgus vērtība ir noslīdējusi zem viena triljona ASV dolāru. Pērn, kad kriptovalūtu cenas sasniedza augstākos punktus, tirgus kapitalizācija bija pārsniegusi trīs triljonus.

Kriptopasaules "zelta standarta", proti, "Bitcoin" vērtība šonedēļ ir samazinājusies par vairāk nekā 6%, un tā tirgojās par aptuveni 18 750 ASV dolāriem. Jūnijā, kad sākās straujš vērtības kritums "Bitcoin" uz brīdi noslīdēja līdz pat 17 tūkstošiem.

Procentu likmju kāpums turpina radīt spiedienu uz dažādiem riska aktīviem, un kriptovalūtas nav izņēmums.

"IDEG Asset Management" ieguldījumu vadītājs Kevins Lū sarunā ar "Bloomberg" norādījis, ka makroekonomiskie faktori turpina spiest uz riska aktīvu cenām un ka visticamāk "Bitcoin" un citas kriptovalūtas turpinās kritumu.

Vienlaikus kriptovalūtu industrija gaida septembra vidu, kad, kā skaidroja brokeru platformas "Binance" pārstāvji, gaidāms, ka otrā populārākā digitālā valūta "Ethereum" mainīs darbības principus un kļūs par videi draudzīgāku un efektīvāku digitālo monētu sistēmu.

Eksperti gan nav droši, vai tas pozitīvi ietekmēs visu tirgu, vai arī tiks pieredzēts tālāks "Bitcoin", kas kļūs par mazāk konkurētspējīgu valūtu, kritums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!