Kas ir labākais un ienesīgākais investīciju rīks - kriptovalūtas un P2P vai "S&P 500"? To raidījuma vadītāji otrajā sezonā vēlas noskaidrot. Nu pirmo reizi Vilūns un Kuzikovs savā starpā salīdzina rezultātus, kura portfelis ir ienesīgāks. Uzziniet to šajā rakstā, bet iepriekšējās sērijas meklējiet raidījuma arhīvā.

"Kādu brīdi biju pat pārsteigts, ka man veicās labāk nekā "S&P 500" indeksam," saka Kuzikovs, bet norāda, ka prieks bijis īss un kopumā gan indeksam, gan viņa paša portfelim bija kritums.

Lielākās izmaiņas viņa portfelī ieviesa Krievijas iebrukums Ukrainā, reaģējot uz to, investors pārdeva krievu bankas "Tinkoff" akcijas, jo nevēlējās atbalstīt karu sākušās valsts ekonomiku.

Savukārt ETF sadaļai viņš pievienoja "Berkshire".

Kuzikovs arī norāda, ka pēdējos mēnešos sācis iegādāties "Google" akcijas, pateicoties uzņēmuma plānam sadalīt akcijas, tādējādi padarot tās vieglāk pieejamas plašākam akcionāru lokam.

Kopumā Kuzikova portfelī, sadalot pa sektoriem, labākos rezultātus uzrāda pārtikas, mazumtirdzniecības un enerģētikas nozares. Savukārt neveiksmīgākais sektors šobrīd ir mediju un izklaides nozare. Kuzikova portfelī ir "Disney" un "The New York Times" akcijas.

Savukārt Vilūna portfeli, kuram jāspēkojas ar Kuzikova "S&P 500" investīcijām, veido trīs lielākas grupas – Baltijas uzņēmumu akcijas, kriptovalūtas un līdzfinansējumi vai starpaizdevumi (P2P).

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!