Foto: Pixabay

Neskatoties uz to, ka kriptovalūtas dzima kā decentralizēta un no sistēmas atdalīts finanšu rīks, Krievijas uzsāktais karš ir atstājis sekas arī uz "Bitcoin" un citām digitālajām valūtam.

Krievijas iebrukums Ukrainā ir ietekmējis visus pasaules finanšu tirgus. Delfi jau vēstīja, ka pašas Krievijas uzņēmumi zaudējuši jau 180 miljardus dolāru vērtību, un ka rublis pieredz vēsturiski strauji kritumu.

Tomēr sekas iebrukumam nav tikai Krievijā. Arī starptautiskie akciju tirgi ir pieredzējuši strauju kritumu.

Tāpat arī, kā rāda "Coindesk" un citi kriptovalūtām veltītie analītikas rīki, kritptovalūtu vērtība ir strauji kritusies.

Digitālās valūtas jau ilgstoši pieredz lejupslīdi. Mediji vēta, ka pēdējo 24h laikā tirgus līderis "Bitcoin" ir zaudējis vairāk nekā 7% savas vērtības, bet tuvākais sekotājs "Ethereum" zaudējis 8%. "Bitcoin" cena tādējādi ir noslīdējusi zem 35 tūkstošiem.

Jāatgādina, ka pērn "Bitcoin" cena bija sasniegusi gandrīz 70 tūkstošus par vienu monētu.

CNN norāda, ka ģeopolitiskā nestabilitāte visticamāk turpinās negatīvi ietekmēt kriptovalūtu tirgu, jo tās ir neregulētas un ārkārtīgi nedrošas, tādējādi investori, visticamāk atturēsies no būtisku jaunu līdzekļu ieguldīšanas šajā finanšu rīkā.

Krievijas biržas indekss MOEX ceturtdien tirdzniecību sāka ar 13,97% kritumu, bet RTS indekss nokrities par 20,16%.

Tikmēr rubļa vērtība attiecībā pret ASV dolāru samazinājusies par 9% - līdz 90 rubļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!