Foto: Pexels.com, Alesia Kozik

Decentralizētās valūtas analītikas kompānijas "Glasnsode" pētījums liecina, ka pēdējo nedēļu cenu kritums ir nospiedis 40% "Bitcoin" īpašnieku "zem ūdens", proti, viņu investīcijas ir lielākas par peļņu, ja kriptovalūtas, kas tiem pieder, tiktu pārdota šobrīd.

CNBC ziņo, ka kopš pērna gada novembra pīķa, kad "Bitcoin" cena, kas ir populārākā un dārgākā kriptovalūta pasaulē, pārsniedza 58 tūkstošus dolāru par vienu monētu, tā ir zaudējusi 55% savas vērtības.

Lai gan gada sākumā kriptovalūtu entuziasti un analītiķi minēja, ka 2022. gadā decentralizētā digitālā valūta varētu sasniegt 100 tūkstošu atzīmi par vienu monētu, pamatojot savus spriedumus ar pandēmijas beigām un arvien plašāko valūtas pieņemšanu tradicionālajās finanšu sistēmās, šis gads interneta monetām nav bijis veiksmīgs.

"Bitcoin", kas ir uzskatāma par zelta standartu visām pārējām valūtām, ir svārstījusies, bet pamatā tomēr ir vērtību augumā un kritumā ir sākusi sekot tradicionālajiem tirgiem. Attiecīgi, ņemot vērā, ka tradicionālajos finanšu tirgos ir vērojams kritums, sevišķi tehnoloģiju uzņēmumu akciju vērtībā, arī "Bitcoin" pēdējos mēnešus ir zaudējis vērtību.

Nu pētījums no "Glassnode" liecina, ka vismaz 40% investoru, ja šobrīd pārdotu savas digitālās monētas, ciestu zaudējumus. Pētījums arī rāda, ka pēdējās nedēļās investori ir steigušies, lai pārdotu savas kriptovalūtas, un tādējādi ir maksājuši lielākas komisijas maksas par darījumiem.

Vairāk par to kā iegādāties kriptovalūtas, lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!