Foto: Shutterstock
Lai gan makroekonomikas prognozes un lielo investīciju banku komentāri ir piesardzīgāki nekā pērn un vairumu nozaru vienlaikus skar vairāki satricinājumi, no kuriem lielākais ir cenu kāpums, Igaunijas finanšu eksperti norāda, ka Igaunijā, Latvijā un Lietuvā ir uzņēmumi, kas jau šogad investoriem varētu piedāvāt labu atdevi.

Delfi Bizness” jau iepriekš dalījās ar Lietuvas finanšu tirgus ekspertu un Latvijas biržas vērotāju ieteikumiem 2023. gadam, nu ir pienākusi kārta igauņu investoriem dalīties pārdomās par to, kuras akcijas būtu vērts paturēt redzeslokā šogad. 

Analītiķi uzsver, ka pašreizējās tendences ir īstermiņa un investoriem būtu jākoncentrējas uz uzņēmumu ilgtermiņa konkurences priekšrocībām.

Andrejs Rodionovs, Igaunijas “Swedbank” kapitāla izpētes vadītājs, komentē Baltijas tirgus perspektīvas

“Ņemot vērā vājākas makroekonomikas prognozes šogad un piesardzīgākus korporatīvos komentārus, mēs sagaidām, ka uzņēmumu vidējie ieņēmumi un tīrā peļņa 2023. gadā būs teju tāda pati kā 2022. gadā,” saka bankas eksperts, norādot, ka pēcpandēmijas atveseļošanos negatīvi ietekmēs “trīskāršais šoks” – kapitāla izmaksu, darbaspēka izmaksu un enerģijas cenu kāpums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!