Foto: Pexels.com/worldspectrum

Pēdējo pāris gadu laikā kriptovalūtas no tehnoloģiju entuziastu un riskēt mīlošu finanšu jomas darboņu nišas produkta ir kļuvušas par plaši izplatītu, lai arī ne līdz galam visur akceptētu finanšu rīku. Sevišķu popularitātes pieaugumu kriptovalūtas pieredzēja aizvadītajos pandēmijas gados. Arī platformas un servisi, kuros var iegādāties šīs virtuālās naudiņas, pēdējos gados ir krietni auguši skaitā, tāpēc loģisks ir jautājums: kuras ir labākās? Atbilde nav viennozīmīga – katram pašam jāizraugās sava platforma, izvērtējot vajadzības, bet "Delfi Bizness" apkopoja datus par dažām populārākajām un salīdzināja to izmaksas un lietošanas ērtumu.

"Delfi Bizness" jau rakstīja, ka kriptovalūtas, lai gan, nenoliedzami, tiek izmantotas arī dažāda veida krāpniecībai, pēdējos gados arvien biežāk palīdz tiem, kuriem ir apgrūtināta pieeja tradicionālajiem finanšu pakalpojumiem, piemēram, kara plosītās teritorijās. 

Tāpēc nav brīnums, ka ir dažādi servisi un pakalpojumi, kas piedāvā iegādāties un pārdot kriptovalūtas. Piedāvājumā ir viegli apjukt, vēl ļaunāk – ir iespēja uzķerties uz krāpniekiem, kas cenšas apkrāpt, radot ilūziju par investīcijām kriptovalūtās. 

ASV kriptovalūtu un investīciju eksperte Terēza Morisone izdevumam "Next Advisor", atbildot uz jautājumu, kā izvēlēties labākās investīciju platformas, sniedz vienkāršu padomu: "Es izvēlētos tā saukto veco gvardi. Tos, kas ar to nodarbojušies visilgāk, tur es ietu sākumā." Līdzīgi kā jebkura cita pakalpojuma gadījumā, ja ir nedrošība, labāk izvēlēties plašāk zināmu un ilgdzīvojošu servisu. Tas ir viens no argumentiem, ko "Delfi Bizness" minēja arī aptaujātie kriptovalūtu investori no Latvijas. Tomēr ir arī citi apsvērumi, piemēram, daži minēja, ka platformu izvēlējušies, jo ap to nav bijis skandālu. 

Paturot prātā minētos argumentus, arī "Delfi Bizness" nolēma salīdzināt vairākas populārākās kriptovalūtu iegādes platformas un servisus, lai noteiktu, kurš vismaz uz papīra izskatās labāk. Platformas, kas tika apskatītas, – "Revolut", "Coinbase", "Binance", "Etoro" un "Kraken".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!