Foto: DELFI

Kādreizējais AS “Latvijas Krājbanka” līdzīpašnieks Vladimirs Antonovs lidsabiedrībai "Air Baltic Corporation" (“airBaltic”) paredzēto naudu pērn aizņēmies no “VTB Bank Austria”, piektdien raksta “Dienas Bizness”.

Laikraksts atsaucas uz tā rīcībā nonākušiem Londonas tiesas materiāliem, no kuriem izriet, ka ar dažādiem likumam, iespējams, neatbilstošie darījumiem iegūti 25 miljoni eiro pērn līdz "airBaltic" nonākuši caur vairākām ārzonas firmām, kuras bijušas Antonova kontrolē.

Starp tām bija arī "Taurus Asset Management Fund Limited", kas bija "airBaltic" akcionāra "Baltijas aviācijas sistēmas" (BAS) 50% īpašniece un tās ieguva no toreizējā "airBaltic" vadītāja Bertolta Flika.

Jau vēstīts, ka banka "Snoras" tika nacionalizēta 2011.gada 16.novembrī. Pats Antonovs patlaban dzīvo Londonā. Viņš tiek turēts aizdomās par liela apmēra naudas piesavināšanos.

"Snoras" pieder nedaudz vairāk kā 60% "Latvijas Krājbankas" akciju.

Rīgas apgabaltiesa "Krājbanku" par maksātnespējīgu pasludināja pērn 23.decembrī, bet šogad 8.maijā tiesa nolēma apmierināt bankas administratora auditorkompānijas "KPMG Baltics" pieteikumu par "Krājbankas" bankrota procedūras sākšanu.

Finanšu un kapitāla tirgus komisijas padome 2011.gada 21.novembrī nolēma apturēt "Krājbankas" visu finanšu pakalpojumu sniegšanu. Šāds lēmums tika pieņemts, pamatojoties uz konstatēto līdzekļu iztrūkumu bankā.

Policija sākusi kriminālprocesu par bankas novešanu līdz bankrotam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!