Foto: F64
Latvijas Krājbankas apturētās darbības dēļ privātpersonas un uzņēmumi pēdējās dienās visaktīvāk izvēlējušies "Swedbank", liecina laikraksta "Dienas Bizness" apkopotā informācija.

Līdz ceturtdienas vakaram DB apkopotie dati liecina, ka kopumā pēdējo trīs dienu laikā dažādās bankās vienu vai vairākus kontus atvērušas vairāk nekā 32 tūkstoši privātpersonas un uzņēmumi, kas līdz šim bija darbību apturējušās Latvijas Krājbankas klienti.
Banku teiktais liecina, ka visaktīvāk klienti vēruši kontus 23.novembrī. "Swedbank" 22. un 23.novembrī kontus atvēruši 10 tūkstoši klienti (23. novembrī ap 7000 klientu), tajā skaitā aptuveni 650 – 700 juridiskās personas, bet pārējās bijušas privātpersonas.

Savukārt 24. novembrī par "Swedbank" klientiem kļuvušas vēl aptuveni 4 – 5 tūkstoši personas, DB lēsa "Swedbank" valdes loceklis Daniils Ruļovs, norādot, ka lielāko daļu jaunu klientu nākuši no reģioniem, tajā skaitā visaktīvāk konti vērti Daugavpilī, Liepājā, Valmierā. "Vakar tika novērots, ka ar autobusiem brauc vērt kontus uz reģionālajiem centriem," sacījis bankas pārstāvis.

"SEB banka" 22. un 23.novembrī tikusi pie 5600 jauniem klientiem fiziskām personām un aptuveni 440 juridiskām personām, jeb kopumā virs 6000 jaunu klientu, kas atvēruši vairāk nekā 11 tūkstošus kontu un kuriem kopumā izsniegtas 7000 jaunu norēķinu karšu, vēsta DB. Savukārt 24.novembrī jaunu klientu skaits varētu būt bijis par 10-15% mazāks nekā 23.novembrī un tādējādi banka ieguvusi vēl apmēram 2-2,5 tūkstošus jaunu klientu.

Pēdējo dienu laikā klientu aktivitāte "SEB bankas" filiālēs ir piecas reizes lielāka nekā ikdienā, bet izsniegto norēķinu karšu skaits, salīdzinot ar vidējo izsniegto karšu skaitu, piemēram, 24.novembrī, bija desmit reižu lielāks, nekā tas ir ikdienā.

"DNB Bankā" trijās dienās kopumā no jauna piesaistīti vairāk nekā 5000 klientu privātpersonu, kā arī vairāki simti juridisko personu, laikrakstu informējusi bankas pārstāve Eviju Ercmane. Viņa pastāstījusi, ka iepriekšējās dienās juridisko personu pieplūdums bijis desmit reižu lielāks nekā parasti, bet fizisko personu - 30 reižu lielāks, aktīvākā interese ir par pamata pakalpojumiem - kontiem, norēķinu kartēm, internetbanku.

"Nordea Bank Finland" Latvijas filiālē atvērts aptuveni 1000 jaunu kontu, un šobrīd vislielākā klientu interese ir par norēķinu kontu atvēršanu, līdz ar to šajās dienās atvērts desmit reižu vairāk jaunu kontu nekā ikdienā, DB stāstījusi bankas pārstāve Dagnija Lejiņa. Īpaši liels klientu pieplūdums novērots Latgalē - Rēzeknē un Daugavpilī.

Savukārt "Latvijas Pasta" nodaļās ne tikai vairāk kā 1000 jaunu klientu atvēruši maksājumu kontus, bet šonedēļ dubultojies arī to klientu skaits, kas pastā veic naudas transakcijas ar "Western Union" čeku palīdzību, DB informējusi uzņēmuma Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja Gundega Vārpa.

"Western Union" darījumu skaits "Latvijas Hipotēku un zemes bankā" šajās dienās ir trīskāršojies, laikrakstam sacījusi bankas sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Eglīte. Viņa norādījusi, ka būtiski palielinājies arī bankas jauno klientu skaits - šajās dienās klientu kopējais skaits "Hipotēku bankā" pieaudzis aptuveni par 2%, proti, 22. un 23.novembrī tie ir vairāk nekā 1000 klientu.

Laikraksts vēsta, ka pagaidām precīzus skaitļus par jauno klientu skaitu neatklāj banka "Citadele", tomēr arī tajā jaunu klientu skaits ir strauji pieaudzis: 22. novembrī bankas "Citadele" jauno klientu skaits bija desmit reižu lielāks nekā vidēji dienā novembrī, 23.novembrī pieteicās divas reizes vairāk jaunu klientu nekā 22.novembrī, kas ir 26 reizes vairāk nekā vidēji dienā novembrī, klāstījusi bankas "Citadele" pārstāve Ieva Prauliņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!