Foto: DELFI
Finanšu piramīdas MMM atzars Latvijā pēkšņi vairs nevēlas reģistrēties kā biedrība "MMM 2011 Klubs" – tas atsaucis savu reģistrācijas iesniegumu Uzņēmumu reģistrā (UR), otrdien vēsta laikraksts "Dienas bizness".

"Jā, "MMM 2011 Klubs" pilnvarotās personas ir izņēmušas agrāk iesniegtos reģistrācijas dokumentus Biedrību un nodibinājumu reģistrā," laikrakstam apliecināja UR galvenais valsts notārs Ringolds Balodis.

Viņš atgādina, ka UR šīs biedrības reģistrāciju atlicis līdz 16. aprīlim un lūdzis Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) viedokli. Kā ziņots, UR iesniegtie biedrības "MMM 2011 Klubs" norādītie mērķi ir attīstīt un popularizēt finanšu piramīdas darbību Latvijā, sadarboties ar citiem finanšu piramīdu klubiem.

Biedrība "MMM 2011 Klubs" savu iesniegumu iesniegusi reģistrācijai 24.februārī, taču UR valsts notārs nolēmis, ka lēmuma pieņemšanai nepieciešama papildu izpēte. "Sakarā ar biedrības "MMM 2011 Klubs" iesniegto pieteikumu un biedrības iecerētajiem darbības mērķiem 28. martā tiek sasaukta UR konsultatīvās padomes locekļu sēde, kurā uzaicināti piedalīties arī FKTK un tiesībaizsardzības iestāžu pārstāvji," laikrakstam skaidroja Balodis.

Viņš laikrakstam norādīja, ka MMM precedents pelnot ievērību ar faktu, ka jebkurā brīdī šie paši cilvēki var vērsties UR ar lūgumu reģistrēt to pašu struktūru, tikai ar citu nosaukumu – piemēram, kā SIA vai reliģisku organizāciju.

Jau vēstīts, ka eksperti asi kritizējuši valsts iestāžu pasivitāti attiecībā par MMM izvērsto reklāmas kampaņu – aplīmē ne tikai dzīvojamo māju kāpņutelpas ar reklāmas plakātiem, bet arī izvietotas lielās reklāmas Rīgas sabiedriskā transporta pieturās un ielās – uzskatot, ka MMM reklamē klasiskos noguldījumus, kuru pieņemšanai ir vajadzīga licence. Ja šādas licences nav, tad persona veic kriminālpārkāpumu – nelicencētu uzņēmējdarbību.

Pēc Valsts ieņēmumu dienesta datiem, nodokļu maksātāji ar nosaukumiem "MMM – 2011" vai "MMM – korporācija" VID kā nodokļu maksātāji nav reģistrēti. Tādējādi tika izteikts atzinums, ka MMM faktiski, jau ar reklāmām piesaistot potenciālos klientus, būtībā veicis nereģistrētu uzņēmējdarbību, vēsta laikraksts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!