Foto: Shutterstock
Pandēmija un pieaugošās dzīves izmaksas turpina būtiski palielināt plaisu starp bagātajām un nabadzīgajām valstīm, kā arī starp pasaules bagātākajiem un nabadzīgākajiem cilvēkiem. Taču cik daudz naudas nepieciešams, lai pievienotos 1% pasaules bagātāko cilvēku? Dažādās valstīs šī robeža ievērojami atšķiras, un pētījumu kompānija "Knight Frank" apkopojusi informāciju par dažādām valstīm, izrēķinot, cik daudz naudas cilvēkam jābūt, lai pievienotos 1% bagātākajiem cilvēkiem..

Pasaules Bankas dati liecina, ka mājsaimniecības ar zemākiem ienākumiem visā pasaulē izjūt inflācijas slogu, kas licis tām tērēt daudz lielāku ienākumu daļu pārtikai un mājoklim. Tikmēr pasaules 500 turīgāko cilvēku kopējā bagātība ir augusi par gandrīz 600 miljardiem dolāru, liecina "Bloomberg Billionaires Index".

Pasaulē ultrabagāto personu skaits pēc 2021. gadā piedzīvotā pieauguma pērn samazinājās par 3,8% līdz aptuveni 580 000. Tomēr Tuvo Austrumu valstīs, tostarp Apvienotajos Arābu Emirātos un Saūda Arābijā, pagājušajā gadā bija vērojams pieaugums, jo enerģijas cenas pieauga, norāda Naits Franks.

"Knight Frank" dati uzrāda, ka ievērojams naudas daudzums būs nepieciešams, lai pievienotos Monako bagātākajam 1% 12,4 miljoni ASV dolāru, liecina pētījums. Slieksnis, lai tiktu, piemēram, Monako bagātāko klubiņā ir vairāk nekā 200 reižu lielāks nekā, lai pievienotos 1% bagātāko Filipīnu iedzīvotāju klubiņam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!