Foto: F64

Cīņā pret stingrāku regulējumu ''ātro kredītu'' izsniegšanai iesaistījušies arī BMX treneris Ivo Lakučs un BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs, kuri Saeimas deputātiem nosūtījuši vēstuli, trešdien vēsta Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Vēstulē teikts, ka nebanku kreditētājs "4finance" sniedzis lielu atbalstu sportistiem ceļā uz viņu panākumiem. "Arī mūsu panākumi, kas ļāvuši Latvijas vārdam skanēt visā pasaulē visaugstākajā līmenī, ir kaldināti ar akciju sabiedrības "4finance" līdz šim sniegto atbalstu. Tāpēc mums šķiet neizprotams minētais likumprojekts, ar kuru tiks grauta visu uzņēmumu darbība, kas daudz palīdzējuši sportam, tai skaitā BMX riteņbraukšanas attīstībai un atbalstam Latvijā," vēstules tekstu citē raidījums.

"Tas ir, nu, tīrs bizness," raidījumam norādījis Lakučs, uzvērot, ka vēstule pilnībā bijusi viņu pašu iniciatīva. Viņš arī noraidījis uzskatu, ka atrast citus sponsorus būtu vienkārši.

Ekonomikas ministrijas (EK) pārstāvis Edgars Putra "Panorāmai" norāda, ka šī vēstule neilgi pirms likumprojekta otrā lasījuma Saeimā, ir daļa no nebanku kreditētāju lobija. Likumprojekts tiešā veidā neierobežošot uzņēmumu tiesības sponsorēt. "Pamatā jau šo grozījum mērķis bija tomēr maksātspējas vērtēšana no aizdevēja puses," skaidroja Putra.

Savukārt "4fiance" pārstāvis Toms Jurjevs raidījumam norādījis, ka sadarbības partneri kultūrā, sportā un citās jomās informēti, ka, likumprojekta pieņemšanas gadījumā, tiks samazināts ziedojumu apmērs vai arī tas vispār turpmāk netiks sniegts.

Plānots, ka Saeima ceturtdien otrajā lasījumā lems par grozījumiem Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kas paredz noteikt stingrāku regulējumu ātro kredītu izsniegšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!