Foto: Publicitātes foto

AS "Latvenergo" emitējusi obligācijas 50 miljonu eiro apmērā, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Trešdien, 15. februārī, "Latvenergo" realizēja sešu gadu zaļo obligāciju izvietošanu par kopējo summu 50 miljoni eiro pēc nominālvērtības ar fiksētu gada procentu likmi un ienesīgumu līdz dzēšanai 4,952%.

Pieprasījums pēc obligācijām sasniedza 132,6 miljonus eiro.

Obligāciju iegādes orderi saņemti no vairāk nekā 20 investoriem, ieskaitot aktīvu pārvaldības fondus, apdrošināšanas sabiedrības un bankas Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Vācijā un Austrijā, un no starptautiskajām finanšu institūcijām - Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības bankas (ERAB) un Ziemeļu Investīciju bankas.

Obligācijas paredzēts kotēt biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Emisijā iegūtie līdzekļi tiks novirzīti videi draudzīgu investīciju projektu īstenošanā atbilstoši "Latvenergo" Zaļo obligāciju satvarā noteiktajam, par kuru neatkarīgais pētniecības centrs "Cicero Shades of Green" ir piešķīris augstāko iespējamo zaļo obligāciju novērtējumu - "Tumši zaļš". Tas norāda uz plānoto projektu atbilstību ilgtermiņa vides aizsardzības un klimata pārmaiņu samazināšanas mērķiem, kā arī uzņēmuma labu pārvaldību un caurskatāmību, atzīmē kompānijā.

Obligāciju emisijas organizatori ir "Luminor Bank" un Zviedrijas "Swedbank". Juridisko atbalstu nodrošināja zvērinātu advokātu birojs "Cobalt".

Obligāciju emisija īstenota "Latvenergo" trešās obligāciju piedāvājuma programmas 200 miljonu eiro apmērā ietvaros.

"Latvenergo" nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī ar dabasgāzes tirdzniecību un elektroenerģijas sadales pakalpojumu nodrošināšanu. "Latvenergo" pieder valstij un tās kapitāldaļu turētāja ir Ekonomikas ministrijas. Uzņēmuma obligācijas kotē biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!